Här öppnar världens längsta vattenrutschkana

Publicerad:
Uppdaterad:
Bygget är i full gång, och i augusti öppnar vattenrutschkanan.
Foto: Escape
Bygget är i full gång, och i augusti öppnar vattenrutschkanan.

Malaysia

Hur ofta får du åka vattenrutschkana i fyra minuter i sträck? Inte ofta, men i augusti blir det möjligt när världens längsta vattenrutschkana öppnar i Malaysia.

Fyra minuter i en vattenrutschkana genom djungeln, det kommer besökarna vid Escape theme park kunna uppleva i augusti, skriver CNN.

Rutschkanan, som även Allt om resor har skrivit om, ska bli 1 140 meter lång och vara placerad från 70 meter upp i luften. Det är på ön Penang utanför Malaysias västkust som rutschkanan håller på att byggas.

Foto: Escape
Åkturen kommer att gå genom djungeln.

När den är klar ser den ut att slå världsrekordet för världens längsta vattenrutschkana. Nuvarande rekordinnehavare är en 602 meter lång vattenrutschkana på Action park i New Jersey, USA, så det är med råge som åkturen i Malaysia blir längst. Men att slå världsrekord var inte syftet med vattenrutschkanan.

– Att slå världsrekordet var aldrig vår avsikt. Jag är alltid så snopen över att åkturer görs så korta och snabba. Jag ville skapa en åktur som varar i några minuter, säger Sim Choo Kheng, VD för Sim leisure group som står bakom Escape theme park, enligt CNN.

Åkturen kommer att vara en permanent konstruktion på stålpålar, och besökarna kommer att kunna åka linbana upp till toppen av åkattraktionen istället för att gå upp.

1 av 3 | Foto: Escape
Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA