Resenärer kräver besked av Ryanair

Publicerad:
Ställer in 2000 flyg.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Ställer in 2000 flyg.

Ryanair

Ryanair fortsätter att ställa in flyg.
Planeringsmiss och pilotbrist innebär 2 000 inställda flighter.
Nu kräver resenärer klara besked – omgående.

Tidigare har Ryanair meddelat att omkring 2 000 flygningar ställs in under de kommande sex veckorna på grund av en planeringsmiss. Ett 50-tal flyg ställs in varje dag. Men på Ryanairs hemsida finns bara en lista över vilka flighter som berörs de närmaste dagarna.

Hela listan

För klen och dålig information anser de resenärer som bokat resor med Ryanair längre fram. Tonläget på sociala medier hårdnar. Inte minst på twitter under hashtaggen #Ryanaircancellations är företaget satt under press. Kravet att bolaget måste publicera listan på alla inställda flygningar är utbrett.

"Det är viktigt att Ryanair presenterar en fullständig lista över de flygningar som kommer att påverkas så att passagerarna får så mycket tid som möjligt för att hitta alternativa lösningar." skriver konsumenträttsgruppen Which

Tänkte inte på det...

Orsaken till att tusentals flyg ställs in är att Ryanair byter räkenskapsår, från april-mars till januari–december. Förändringen innebär att många piloter blivit tvungna att ta ut semester i september och oktober och inte senare.

– Vi har strulat till det i planeringen av piloternas semestrar men jobbar för att ordna det, säger marknadschefen Kenny Jacobs enligt BBC.

Totalt kan närmare 300 000 passagerare påverkas. Ryanair säger sig erbjuda alternativa flyg eller pengarna tillbaka.

Pilotflykt?

– Vi råder våra kunder att kolla den e-postadress som de har använt för att boka, säger Jacobs enligt BBC.

En anledning till pilotbristen kan också vara att rekryteringsproblem påverkade Ryanair som under senare år förlorat många piloter till konkurrerande Norwegian Air.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN