Höstens bästa resor – välj mellan budget och lyx

Tips på utlandsresor hösten 2018

Publicerad:
Uppdaterad:

Weekendresor

September är den månad på året då vi bokar flest utlandsresor.
Men vad gör man om man drömmer om sol eller storstad och plånboken ekar tom?
Här är höstens bästa budget- och lyxtips för dig som är ressugen!

September, tillsammans med januari, är den månad då absolut flest svenskar bokar utlandsresor – med stor fokus på weekend- och vinterresor. Många längtar fortfarande efter sol trots den ovanligt varma sommaren. Och vill man slå på stort och har en tjock plånbok finns det många lyxiga destinationer att välja mellan.

– Vill du ha sol och bad och verkligen maxa reskassan så är ju klassikerna Mauritius och Maldiverna jättehäftigt. Men det är inte billigt. Dubai en nutida klassiker som börjar landa väldigt väl hos barnfamiljer eftersom det finns otroligt mycket att göra, säger Katarina Daniels, pr- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

Billiga tips

Många associerar Dubai med ett solsäkert lyxresmål med stora hotellkomplex och dyra omkostnader. Men det går att hitta prisvärda resor och hotell.

Vill man resa bort i höst utan att lägga allt för mycket pengar på resan så tipsar Aftonbladets resexpert Johan Gunnarsson om Berlin i Tyskland.

– I Berlin tar du tunnelbanan till Prenzlauer Berg och går in på Konnopke och tar en bratwurst och en bärs. Det är fantastiskt!

Konnopke är ett klassiskt korvställe i Berlin som ofta omtalas i reseguider. Det ligger precis under tunnelbanebron och det blir lätt kö till de goda korvarna.

– Berlin är billigt och nära och det är lätt att ta sig dit, säger Johan Gunnarsson.

Maldiverna, Mauritius, Estland och Tyskland – det här är höstens bästa weekend-tips!
Foto: Getty
Maldiverna, Mauritius, Estland och Tyskland – det här är höstens bästa weekend-tips!

Baltikums Riviera

Hans andra budgettips är Estland och Pärnu som är Baltikums Riviera. Därifrån kan man ta turer till de gamla svensköarna Dagö och Ösel. Ösel är ungefär lika stort som Gotland och här finns många härliga spahotell och båda öarna är fulla av vackra stränder. Men det finns även mycket kultur att upptäcka.

– På Ösel ligger huvudorten Kuressaare och där är mitt tips att besöka biskopsgården med sitt spännande länsmuseum. Öarna har en svensk koppling och är spännande för den som är intresserad av historia, säger Johan Gunnarsson.

Fram till 1700-talet bodde det svenskar på Dagö, men den ryska kejsarinnan Katarina II deporterade många av dem till Ukraina 1781.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA