Vårens hetaste storstäder

Publicerad:
Uppdaterad:
Paris och Amsterdam är vårens populäraste storstäder.
Foto: Johnér
Paris och Amsterdam är vårens populäraste storstäder.

Weekendresor

Vårens alla klämdagar och helger är perfekta för en weekendresa. Paris och Amsterdam toppar listan, men det finns ett par spännande bubblare.
Här är de mest populära storstäderna i vår.

Påsken, Valborg, Kristi himmelsfärd, pingsten och nationaldagen. Vårens alla helger passar perfekt för en storstadssemester i Europa. Att resa söderut ger dig dessutom en försmak av sol och värme. Efter en lång vinter längtar vi efter uteserveringar, tunnare kläder och solglasögon.

Resebyrån Ticket senaste bokningsstatistik visar att det är de klassiska storstäderna som regerar topplistan. Paris, Amsterdam och London är alltid populära.

Stark ökning

Wien och Istanbul är två bubblare på listan. Turkiets största stad har haft en kraftig bokningsökning på nästan 80 procent. Den har klättrat från plats 25 till plats 10 denna vår.

– Turkiet som land har tappat enormt många svenska resenärer de senaste åren, men nu ser denna nedåtgående trend ut att vara bruten. Istanbul, med sin spännande blandning av öst och väst, vackra sevärdheter och fantastiskt goda mat, är en perfekt weekendstad, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor.

Årets uppstickare

Wien är en annan raket i vår, ökar antalet resebokningar med 65 procent och klättrar därmed fem placeringar på topplistan, från fjolårets fjortondeplats till plats 9 i vår.

– Wien är en riktig uppstickare till storstad som tidigare hamnat lite i skymundan av exempelvis Amsterdam och Berlin. Staden är dock mycket trevlig och perfekt att möta våren i, då den är känd som en kaféstad med mängder av uteserveringar och spännande arkitektur, som fler och fler svenska resenärer upptäcker, säger Katarina Daniel

Vårens 10 mest populära storstäder

  1. Paris (3)

  2. Amsterdam (2)

  3. London (1)

  4. Prag (5)

  5. New York (7)

  6. Lissabon (8)

  7. Rom (9)

  8. Barcelona (6)

  9. Wien (ny)

  10. Istanbul (ny)

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA