London utsett till världens bästa resmål

Av: Andreas Ekström

Publicerad:
Uppdaterad:
London är ett av svenskarnas favoritresemål, tusentals svenskar besöker staden varje år.
Foto: Colourbox
London är ett av svenskarnas favoritresemål, tusentals svenskar besöker staden varje år.

London är världens bästa resmål, i alla fall om man ska tro världens största resesajt Tripadvisor. Englands huvudstad kommer före städer som Paris, Rom och New York.

På webbsidan Tripadvisor kan man hitta allt från recensioner av hotell och restauranger till vilken resväg som är bäst för att ta sig till den brasilianska staden Manaus, mitt i Amazonas. Det mesta skrivs av privatpersoner som har skapat konton på internetsidan. Enligt tidningen The Guardian ska 456 miljoner människor använda hemsidan varje månad.

Varje år utser den populära resesajten vilken destination som är nummer ett bland deras användare. Resultatet är baserat på en algoritm som analyserar miljontals betyg och recensioner för hotell, restauranger och attraktioner. Det är första gången sedan 2016 som London blir utsedd till det bästa resmålet i världen. Enligt Tripadvisors talesperson, Hayley Colema, är en anledning till att den engelska metropolen toppar listan över världens bästa destination, prins Harry och Meghan Markles bröllop.

– Världens fascination för Harry och Meghan har uppenbarligen haft en effekt, eftersom London toppar listan för första gången sedan 2016, säger hon till Daily Mail.

Andra städer som kommer högt upp på listan är förra årets vinnare, Paris, Barcelona placerar sig på en sjunde plats på listan och New York blir utsett till världens trettonde bästa destination.

Inga nordiska resmål tar sig in på listan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA