Nu går direkttåg mellan Stockholm och Halland

Publicerad:
Uppdaterad:
Nu kör MTR Express direkttåg mellan Stockholm och Halland.
Foto: Philip Liljenberg/Annie Rundfelt
Nu kör MTR Express direkttåg mellan Stockholm och Halland.

Resa | Tågresor

Västkustens pärlor Varberg, Falkenberg och Halmstad får direktförbindelse med Stockholm i sommar.
MTR Express trafikerar sträckan ända fram till 18 augusti.

Allt fler väljer tåget framför flyget och i sommar kan alla hallänningar resa direkt till huvudstaden och tvärt om. Sträckan från Stockholm till Halland har direktförbindelse med Halmstad, Varberg och Falkenberg. Nu slipper resenärerna alltså att byta tåg i Göteborg.

MTR Express trafikerar sträckan från den 20 juni och fram till den 18 augusti och är det enda bolag som trafikerar sträckan under perioden.

Fem timmars restid

Resenärerna kan välja mellan två avgångar per dag och biljettkostnaden till Halmstad ligger på 289 kronor och uppåt. En biljett till Falkenberg kostar från 279 kronor och till Varberg från 269 kronor. Restiden mellan Stockholm och Halmstad ligger på runt fem timmar.

Varberg som är en klassisk sommarstad bjuder förutom på härliga stränder även på kurortsliv. Där finns det välkända kallbadhuset och flera spahotell. Falkenberg har en mysig stadskärna med kullerstensgator, sneda
trähus och blommande rosenbuskar. Halmstad kan stoltsera med Tylösand, som har blivit utsedd till Sveriges bästa strand.

Klimatvänlig resa

  • En tågresa mellan Stockholm och Halmstad släpper ut 0,00102 kg CO2 per person.

  • Samma resa med flyg släpper ut 138 kg CO2.

  • En bilresa ger 158 kg CO22.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA