Nöjesparken tar över Gröna Lunds toppattraktion

Snake flyttas till Skara Sommarland

Publicerad:
Foto: Johan Gramén

Gröna Lund

I våras lanserade Gröna Lund värstingåket Snake.
Efter bara ett år flyttar den fartfyllda attraktionen vidare till Skara Sommarland.

Snake på Gröna Lund får åkarna att skrika av skräckblandad förtjusning. Värstingattraktionens gondol med plats för åtta personer roterar kring tre axlar samtidigt i en hastighet av 80 kilometer i timmen – 40 meter upp i luften. Åkarna utsätts för upp mot 4,3 G-krafter, vilket är strax under vad den mänskliga kroppen klarar av i sittande läge.

Men Snake som hade premiär i våras får en kort livstid på Grön Lund. Efter bara en säsong kommer åkattraktionen att monteras ner. Det stod klart redan inför premiären.

– Den kommer bara stå på Gröna Lund under säsongen 2019, så jag hoppas att alla som vill och vågar tar chansen och kommer och åker den, sa Magnus Widell, vd på Gröna Lund, i ett pressmeddelande 2018.

Ny attraktion ska byggas

Orsaken till den korta tiden på Gröna Lund är att nöjesparken satsar på att bygga en ny berg och dalbana som ska stå klart 2021.

Nu berättar Allt om Resor att Snake flyttar till Skara sommarland.

– Snake kommer att tillföra en ny dimension till alla modiga gäster som besöker Skara sommarland. Det är en åktur som de lite mer våghalsiga gästerna kommer att stormtrivas i, eftersom man slungas runt 40 meter upp i luften i 80 kilometer i timmen, säger Janne Nilsson, vd Skara sommarland, till Expressen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA