Här är kändisen vi helst reser utomlands med

Mia Skäringer är vårt favoritsällskap på semestern

Av: Jenny Alexandersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Svenska folket vill helst resa utomlands tillsammans med Mia Skäringer.
Foto: Getty/TT
Svenska folket vill helst resa utomlands tillsammans med Mia Skäringer.

Resa | Flyg

Det närmar sig jul och många planerar för en utlandsresa med vänner eller familjen. Men om vi skulle få ta med ett stjärnströsslat sällskap på resan är vi svenskar rörande överens om vilken kändis vi helst reser utomlands med – skådespelaren Mia Skäringer.

Årets julhelg ligger så bra till i kalendern att man kan maxa antalet lediga dagar. Om man tar ut fem semesterdagar kan man få sexton lediga dagar på raken. Det gör att många svenskar planerar att göra en utlandsresa.

De flesta reser med vänner eller familjen, men om vi svenskar fick önska att resa med en kändis är valet givet. En ny undersökning från resebolaget Airtours och Sifo visar att Mia Skäringer är den kändis vi helst vill resa utomlands med. Efter henne följer Alicia Vikander, Tilde de Paula Eby, Susanne Reuter, Kalle Moraeus och Glenn Hysén.

Superpopulära Mia

Mia som vi bland annat sett i tv-serien Solsidan är aktuell med föreställningen ”Avig Maria – NMFTG” som fått fantastiskt fina recensioner. Hon har även skrivit böcker och gör en podcast tillsammans med Anna Mannheimer.

– Många av kändisarna som svenskarna vill åka med är i ropet just nu, och jag förstår att många känner att de har mycket att prata med dessa människor om. Det är ju ofta på resor man lär känna någon på riktigt, säger Stefan Catzopoulos, informationschef på Airtours.

Vi väljer olika

Undersökningen visar vidare att det skiljer sig en del mellan könen när det kommer till vilken kändis man vill semestra med. Högst upp på kvinnornas lista hamnar Mia Skäringer och Tilde de Paula Eby, medan männen helst skulle vilja åka med Alicia Vikander eller Glenn Hysén.

Sara Danius och Kalle Moraeus hamnar på kvinnornas topp fem-lista, men saknas på männens. Samtidigt lyser Glenn Hysén och Cristina Stenbeck med sin frånvaro på kvinnornas lista.

Kändisen vi helst vill resa utomlands med (Totalt)

 1. Mia Skäringer, skådespelare och komiker

 2. Alicia Vikander, skådespelare

 3. Tilde de Paula Eby, programledare

 4. Susanne Reuter, skådespelare

 5. Glenn Hysén, fd fotbollsspelare och Kalle Moraeus, artist

Männen väljer

 1. Alicia Vikander, skådespelare

 2. Glenn Hysén, fd fotbollsspelare

 3. Mia Skäringer, skådespelare och komiker

 4. Cristina Stenbeck, näringslivstopp

 5. Tilde de Paula Eby, programledare

Kvinnorna väljer

 1. Mia Skäringer, skådespelare och komiker

 2. Tilde de Paula Eby, programledare

 3. Susanne Reuter, skådespelare

 4. Sara Danius, fd ständig sekreterare i Svenska Akademin

 5. Kalle Moraeus, artist

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA