Ryanair nyanställer 125 piloter – för att lösa krisen

Publicerad:
Michael O'Leary och Ryanair anställer 125 piloter.
Foto: AFP/Reuters
Michael O'Leary och Ryanair anställer 125 piloter.

Ryanair

Ryanair nyanställer 125 piloter.
För att lösa den akuta krisen.
Och slippa ställa in hundratals flyg.

Häromdagen erbjöd Ryanair sina piloter en bonus –12 000 euro för kaptener och 6 000 för styrmän – om de skippade sin semester och arbetade i stället. För att lösa den akuta krisen.

Piloterna sade nej

Men i ett meddelande till företaget tackade piloterna nej till erbjudandet som var omgärdat med omöjliga förutsättningar, skriver Sky News. Så ny rekryterar företaget 125 nya piloter i stället.

Flygbolaget har hamnat tryck den senaste veckan, sedan en intern planeringsmiss lett till att Ryanair tvingats ställa in ett 50-tal flyg varje dag.

Trängd på årsstämman

Så vid årsstämman i Dublin lät vd:n Michael O'Leary meddela att man omgående rekryterar 125 nya piloter. Beskedet kom sedan O´Leary fått flera frågor från oroliga investerare.

Tidigare har Ryanair meddelat att omkring 2 000 flygningar ställs in under sex veckor efter en planeringsmiss. Ett 50-tal flyg ställs in varje dag och närmare 400 000 passagerare kan påverkas under sex veckor

Drabbade linjer är främst där bolaget har många avgångar som Barcelona, Bryssel, Milano och Rom. Flyg till och från Sverige finns idagsläget inte med på bolagets lista som numera finns på Ryanairs hemsida.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM RESA