Då kan du bo vid slottet i Versailles

Bo som Marie Antoinette på Le Grand Contrôle

Publicerad:
Det nya hotellet kommer att ha utsikt över Versailles trädgårdar.
Foto: Photographer: Sergey Novikov
Det nya hotellet kommer att ha utsikt över Versailles trädgårdar.

Versailles

Versailles utanför Paris är en spektakulär kvarleva från Marie Antoinette och Ludvig XVI:s tid, som lockar miljontals besökare varje år. Snart kan den som vill uppleva ännu mer av Versailles tillbringa natten på området, när hotellet Le Grand Contrôle öppnar i vår.

Guldornament, 2 300 rum och en enorm trädgård. Miljontals personer åker till slottet i Versailles utanför Paris för att gå i kungligheternas fotspår och njuta av konst, design och arkitektur, varje år. Under 1700-talet var slottet hem till Ludvig XVI och den ökända Marie Antoinette som levde liv i lyx och flärd innan de avrättades under franska revolutionen 1789. Våren 2020 kommer det gå att ta besöket ett steg längre, med övernattning på slottsområdet, skriver Afar.

Foto: Figurniy Sergey
Marie Antoinette och Ludvig XVI levde på slottet i Versailles under 1700-talet.

Öppnas av lyxhotellkedja

Det är franska lyxhotellkedjan Les Airelles som står bakom bygget av Le Grand Contrôle. När hotellet öppnar i vår blir det första, och enda, hotellet att öppna på Versailles slottsområde. Le Grand Contrôle kommer inte vara riktigt lika lyxigt som slottet, men inte heller långt ifrån. Det ska byggas i 1700-talsstil med utsikt över slottets orangeri och den stora sjön i slottsträdgården. Förutom 14 rum och sviter kommer det att finnas en inomhuspool och ett hälsocenter på hotellet.

”Snart kommer ett fantastiskt hus att avtäckas i en historisk miljö, ett stenkast från Versailles berömda Hall of Mirrors och franska trädgårdar”, står det på Les Airelles hemsida.

Redan 2011 kom rapporter om att ett hotell skulle byggas i Versailles, enligt Afar. Det dröjde sedan till 2015 innan man gick ut med ett erbjudande från slottet om att renovera byggnader på området och omvandla dem till hotell, vilket Les Airelles tog sig an. Exakt öppningsdatum för hotellet är ännu oklart, liksom priserna för vistelsen.

Foto: Figurniy Sergey
Versailles slottsträdgård lockar lika mycket som slottets vackra rum och salar.
Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA