Legoland bygger ut – får en flygande teater

Publiken svävar framför skärmar under föreställningen

Publicerad:
Nästa år får Legoland en flygande teater när parken bygger ut sitt område med en temapark inspirerad av Lego-filmerna.
Foto: Legoland
Nästa år får Legoland en flygande teater när parken bygger ut sitt område med en temapark inspirerad av Lego-filmerna.

Resa | Legoland

Nästa år utökar Legoland i Billund sitt område med 5 000 kvadratmeter.
Tre nya åkattraktioner, en lekplats och Skandinaviens första flygande teater ska locka besökare till parken.

Legoland i Danmark är en storfavorit hos många barnfamiljer. Det stora legolandskapet bjuder på allt från åkattraktioner, shower och spännande legolandskap.

Nästa år bygger nöjesparken ut sitt område med drygt 5 000 kvadratmeter. Det nya området ska heta The Lego Movie World och baseras på filmerna ”The Lego Movie” och ”The Lego Movie 2”.

Det stora dragplåstret blir en flygande teater som blir Skandinaviens första. Besökarna svävar runt i sina stolar samtidigt som de tittar på en stor 180-graders skärm. Effekter i form av vind i håret, dimma och dofter gör attraktionen extra kul. På flygresan kommer gästerna bland annat att resa i rymden, passera pirater och besöka några av de kända områdena från LEGO-filmerna.

Flygande upplevelse

– Det är riktigt spännande att få en attraktion som den här. Den stora skärmen och rörelserna gör att det känns som att flyga i filmen. LEGO-temat fungerar också väldigt bra för den här typen av underhållning där man dras in i ett LEGO-universum, säger Christian Woller, director på Legoland.

Men det planeras för fler åkattraktioner. En av dem vänder sig till lite större barn och är en flygande upplevelse på 14 meters höjd. Barnen styr sina egna flygplan och kan själva bestämma hur mycket planen ska rotera.

Mitt på området kommer en stor lekplats att byggas med ett 10 meter högt lektorn och flera stora rutschbanor.

Det nya området är den största investeringen i Legoland-parken hittills.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA