Här är årets nyheter – på Skara Sommarland

Publicerad:
Uppdaterad:
Skara Sommarland är Skandinaviens största vattenpark.
Foto: Skara Sommarland
Skara Sommarland är Skandinaviens största vattenpark.

Nöjesparker

Skara Sommarland, Skandinaviens största vattenpark, besöktes förra året av nästan 300 000 personer.
I år storsatsar man på ett helt nytt tema – här är årets nyheter.

Lördagen den 2 juni slår Skara Sommarland upp portarna för året. Och då med en rejäl förändring hela Westernstaden, som är ett stort område i parken, kommer att förvandlas till Karibien.

Färgsprakande detaljer

Området har sedan 1980-talet varit i Westerntema och att modernisera området har länge stått på parkens önskelista.
Det 2 300 kvadratmeter stora området kommer i år förvandlas till en Karibisk gågata med mycket färg, snickarglädje, detaljer och rekvisita. Totalt kommer omkring 60 skyltar och 25 hus att få ny skepnad och palmer blir ett annat nytt härligt inslag i området.

– Den här tematiseringen är starten på vår resa att förnya och förbättra vår park. Den nya miljön skall ge en genuin känsla av att man är på sydligare breddgrader, säger Janne Nilsson, vd på Skara Sommarland i ett pressmeddelande.

Tivolidel och gokartbana

Skara Sommarland är Skandinaviens största vattenpark men det är inte bara bus i poolerna som du kan uppleva i parken. Här finns även en tivolidel och gokartbanor. Hela 45 attraktioner hittar du i parken. Självklart finns även restauranger och caféer där du kan ladda batterierna efter bad och bus.

Fyra konsertkvällar

Under säsongen kommer Skara Sommarland, precis som förra året, arrangera konsertkvällar på ett område strax intill parken. I år blir det fyra konsertkvällar och varje kväll är det två akter som står på scenen.

  • Den första konsertkvällen är den 19 juli och då står Takida och Hardcore Superstar på scenen.

  • Den andra konsertkvällen är en riktig höjdare för alla barnfamiljer. Den 28 juli kommer nämligen livkvällen gästas av Markoolio och den populära duon Samir & Viktor.

  • Den tredje kvällen är den 3 augusti och då gästas Skara av inga mindre än Jill Johnson och Magnus Carlson.

  • Den fjärde och sista konsertkvällen kommer Petter och Norlie & KKV på besök. Är du sugen på den livekvällen så är det 4 augusti du ska boka in i kalendern.

För att se konserterna behöver du en speciell konsertbiljett. Barn under 1 meter har fri entré.
Skara Sommarland är inte den enda nöjsesparken som håller konserter i Sommar – Gröna Lund, Liseberg och Furuvik har även de flera konsertkvällar.

Det händer på de andra parkerna under 2018

Skara Sommarland är inte den enda parken i Sverige som bjuder på nyheter och underhållning under säsongen. Här kan du se vad som händer på de andra parkerna:

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA