Listan: Här är de snuskigaste sakerna – på ditt hotellrum

Publicerad:
Uppdaterad:
Här är de snuskigaste sakerna på ditt hotellrum.
Foto: Maskot
Här är de snuskigaste sakerna på ditt hotellrum.

Hotell

Ska du ut och resa snart?
Efter att du läst igenom denna listan kan vi lova att det finns en sak du inte glömmer att packa med i resväskan – rengöringsmedel.

Att checka in på ett bra hotell står högt upp på önskelistan hos många när det är dags att bege sig iväg på semester. Och de flesta hotell gör ett ganska bra jobb när det kommer till städningen. Men oavsett hur noga städpersonalen är så finns det några saker som lätts glöms bort – eller som helt enkelt drar till sig mer bakterier. Sajten Simplemost har listat sakerna du ska se upp med när du checkar in på hotell nästa gång.

Överkastet

Det första du gör när du kommer in i ditt rum är inte kasta dig på sängen utan snarare att kasta bort överkastet.
Att lakan byts ut mellan varje gäst är en självklarhet, för de flesta hotellen runt om i världen, men däremot är det inte lika självklart att sängens överkast har en date med tvättmaskinen efter varje gäst.
Enligt sajten finns det till och med experter som säger att överkasten i regel bara tvättas omkring fyra gånger per år. Oavsett kan du räkna med att ditt överkast inte är det fräschaste att lägga sig på.

Fjärrkontrollen

En sak som är lätt att missa när man bara har ett par minuter på sig att städa ett helt rum är fjärrkontrollen och som alla vet är just den lilla rackaren ett bra ställe för bakterier att samlas. Enligt sajten har den amerikanska showen Today show gjort en undersökning som visade att fjärrkontrollen rent av var den absolut smutsigaste prylen i ett hotellrum – i ett fall hade man till och med hittat E coli-bakterier på knapparna, det vill säga bakterier från tarmfloran. Så det kan vara läge att torka av rackaren innan du själv trycker på knapparna.

Informationspärmen

Dags att beställa room-service? Se upp för informationspärmen, den är en av sakerna som sajten listar som en riktig bakteriehärd och det är inte så konstigt när man tänker efter. Vilken personal skulle prioritera en informationspärm framför byte av lakan eller dammsugning?

Dricksglasen

Trodde du att dricksglasen på ditt hotellrum var fria från bakterier? De kan de förvisso vara men bäst är chanserna om hotellet kör med inplastade engångsmuggar. Studier har nämligen visat att dricksglassen är en av de saker som det slarvas mest med. I bland byts de inte ut mellan gästerna och i bland skickas de inte ner till diskmaskinen utan torkas helt enkelt av – med samma trasa som resten av badrummet.

Örngott

Att örngotten kvalar in på listan över smutsiga saker på ett hotellrum beror inte på att de inte byts ut. Däremot byts de ofta ut innan resten av sängen vilket innebär att den rena kudden helt plötsligt inte var så ren när den sen landar i den nybäddade sängen efter en utflykt i en fåtölj eller en heltäckningsmatta.

Telefonen

Hotelltelefonen är en klassisk fälla för bakterier. Sedan mobiltelefonen blev de flesta resenärers käraste ägodel är det egentligen inget vi behöver oroa oss speciellt mycket för längre. Men det kan vara bra att tänka på om du till exempel får för dig att beställa väckning eller en matbit.

Och du utöver dessa saker så finns det en annan rackare du ska se upp med när du checkar in på ett hotell – vägglöss.
Vägglössen har nämligen ökat rejält de senaste åren och att du bor på ett lite finare hotell är ingen garanti för att du inte råkar ut för den.

Så kolla runt i rummet innan du går och lägger dig och försök att inte ha din resväska öppen för långa stunder så kan du minska risken att få med dig ett nytt husdjur med hem från resan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM RESA