Lägsta flygpriset någonsin till USA

Publicerad:
Uppdaterad:

Resa | USA

Flygpriserna till USA är lägre än någonsin.
För ett par tusen kronor kan du resa till usa, flyga till New York, tur och retur.
Utflykt till Los Angeles, på västkusten, behöver inte bli mycket dyrare.
Och prisfallet kan fortsätta.

Flygpriset till USA är det lägsta någonsin just nu.
Foto: Thinkstock
Flygpriset till USA är det lägsta någonsin just nu.

Under de närmaste veckorna bokar svenska folket mest frekvent resor under året. Samtidigt är flygpriset till USA lägre än någonsin. Det visar en priskoll av Svenskt flygprisindex, publicerad på prisjämförelsesajten travelmarket.se.

Stenhård konkurrens

Svenskt flygprisindex har kontrollerat priserna på flygresor sedan 2010 och presenterar ett index var fjärde vecka. I senaste sammanställningen återfinns bland annat: Stockholm–New York t/r för 2 118 kronor (Norwegian) och Göteborg–Los Angeles t/r för 2 791 kr (Finnair/British Airways).

USA är hett. Finns med på topplistan över länder som svenskar helst vill besöka. De hittills mest bokade länderna under 2018 är Spanien, Grekland och USA, visar bokningsstatistik från Resia. Samtidigt tillhör New York de fem mest bokade destinationerna med reguljärflyg under året.

Ännu billigare

– Det öppnar fler och fler linjer till USA och konkurrensen mellan bolagen är hårdare än någonsin, därför faller priserna. För knappt 20 år sedan kostade en returbiljett till Los Angeles 7–8 000 kronor. Idag är det halva priset. Mest populärt i USA är att flyga till städerna i Florida, samt New York, säger Lina Eklund, PR-ansvarig hos Resia.

Sedan 2010 har genomsnittspriset på en flygbiljett till USA från Stockholm fallit med drygt 40 procent. Från Göteborg med i stort sett lika mycket.
– Under senaste halvåret har vi sett en stabilisering av flygpriserna. Nu ser vi en utveckling där priserna faller till rekordlåg nivå, säger Ole Stouby vd på travelmarket.se, som spår att priserna kommer fortsätta att falla.

– Traditionella flygbolag börjar följa samma koncept på interkontinentala destinationer som lågprisbolagen till exempel använt på europeiska flygresor de senaste åren. Det betyder att flygbiljetterna blir ännu billigare.

Heta bokningsdagar

I januari infaller också årets bokningstopp. Åtta av årets tio mest frekventa bokningsdagar återfinns i januari visar statistik från Ticket Privatresor. 10 januari var under 2017 den absolut hetaste bokningsdagen.

Historien upprepar sig. Vi är många som just nu sneglar på en utlandsresa. USA?

Fotnot: Svenskt flygprisindex publiceras var 4:e vecka av travelmarket.se. Baserat på billigaste flygbiljetter (t/r) till de tio mest populära europeiska och interkontinentala destinationerna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA