Shopping på nätet ofta billigare än taxfree

Publicerad:
Uppdaterad:
Många skönhetsprodukter är billigare på nätet än på taxfree.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Många skönhetsprodukter är billigare på nätet än på taxfree.

Flygplatser

Nu i semestertider är det många av svenskarna som väljer att shoppa loss på flygplatsernas taxfree. Men är det verkligen så billigt? Enligt en undersökning är 55 av 61 produkter billigare online.

Tre för två på mascara och billiga ansiktskrämer lockar många på vägen till flygplanet. Men att handla skönhetsprodukter på taxfree är inte alltid lika billigt som man kan tro. Enligt en undersökning gjord av prisjämförelsesajten Prisjakt är 55 av 61 skönhetsprodukter billigare på nätet än vad de är i svenska taxfree-butiker.

– I taxfree-butiker är det lätt att tro att priserna alltid är billiga, men så är inte fallet, säger Carl Vult von Steyern, Sverigechef på Prisjakt, i ett pressmeddelande.

I undersökningen har Prisjakt analyserat priserna på parfymer, ansiktskrämer, body lotions, mascaras, läppglans och annat som resenärer gärna köper på flygplatsen. I genomsnitt var varorna 25 procent billigare online än i taxfree-butikerna. På flygplatser är det vanligt med erbjudanden som: Ta tre betala för två, men även i sådana fall var varorna biligare online.

Den vara som var billigast i taxfree-butiken, i jämförelse med på nätet, var damparfymen. I undersökningen var 4 av 13 parfymer billigare på taxfree.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA