Nya flygrutter till Europa i sommar

SAS och Ryanair startar nya direktlinjer

Publicerad:
Uppdaterad:
SAS startar flera direktlinjer i sommar. Bland annat till Catania på Sicilien.
Foto: SAS/Getty
SAS startar flera direktlinjer i sommar. Bland annat till Catania på Sicilien.

Resa | Flyg

Både SAS och Ryanair startar nya flyglinjer i sommar.
Från Arlanda är det Catania på Sicilien, Marseille, Neapel och Reykjavik som är nyheterna medan Landvetter bland annat får direktlinjer till Faro i Portugal och Dublin på Irland.

Sommaren innebär högsäsong för semesterflyg söderut. Det innebär även att flygbolagen öppnar nya flyglinjer till efterfrågade destinationer.

SAS startar 17 nya direktlinjer och 6 helt nya destinationer – Catania, Florens, Marseille, Cornwall Newquay, Szczecin och Antalya.

Flyger man från Arlanda så är det Catania på Sicilien, Marseille i Frankrike, Neapel i Italien och Reykjavik på Island som är nyheterna. Flyger man från Landvetter kan man ta en direktlinje till Faro i Portugal.

Ny flyglinje till Luxemburg

– Intresset för resande fortsätter att öka och jag är glad att vi i sommar kan erbjuda en rad nya destinationer och att vi nu ökar närvaron på några av skandinavernas mest populära destinationer. Vi vill att fler ska resa med oss och upptäcka världen, men till ett mindre klimatavtryck. Därför arbetar SAS med att skapa ett hållbart resande, i form av olika satsningar som biobränsle, nya flyg med lägre bränsleförbrukning och utsläpp och exempelvis genom att minska matsvinnet och plast ombord, säger Rickard Gustafson, vd, SAS.

SAS startar även en ny flygrutt till finansmetropolen Luxemburg, som SAS blir ensam om. Den 20 maj släpptes biljetterna till destinationen och första flyget lyfter den 4 november. Den nya rutten mellan Arlanda och Luxemburg flygs tre gånger i veckan med avgångar måndag, onsdag och fredag.

Till vintern öppnar SAS även nya rutter från Köpenhamn till Turin i Italien och en förbindelse från Oslo till Kiev i Ukraina.

Lättare att ta sig till Dublin

Även Ryanair startar nya linjer inför sommaren. Då kan man åka direkt mellan Landvetter till Prag (även Stockholm Skavsta), Barcelona och Manchester. Och i april startade en direktlinje mellan Göteborg och Dublin, det går två direktflyg i veckan till Dublin.

– Vi är glada att återigen kunna presentera en ny Göteborgs-rutt. Dublin är en nyhet som följer på redan presenterade Barcelona, Manchester och Prag, som startar i april 2019, och som kommer att flyga två gånger i veckan som en del av vårt sommarprogram, säger Chris Lundshøj försäljnings- och marknadschef på Ryanair.

SAS sommarnyheter 2019 Sverige

  • Från Stockholm: Marseille, Catania, Neapel, Reykjavik.

  • Från Göteborg: Faro

SAS sommarnyheter 2019 Norge 

  • Från Oslo: Faro och Antalya Från Bergen: Nice, Alanya

  • Från Stavanger: Alanya

SAS sommarnyheter 2019 Danmark 

  • Från Köpenhamn: Szczecin, Florens, Marseille, Catania, Cornwall Newquay.

  • Från Århus: Rom, Faro.

Ryanairs sommarnyheter 2019 Sverige

  • Från Stockholm Skavsta: Prag

  • Från Landvetter: Prag, Barcelona, Manchester och Dublin.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA