Fynda billiga resor på Black Friday

Det här klockslaget ska du boka resor på Black Friday 2018

Fyda flygresor på Black Friday 2018.
Fyda flygresor på Black Friday 2018.

På fredag kan du göra fina fynd när resebolagen lägger ut erbjudanden om billiga resor och hotell.
Här är listorna på resmålen – och de bästa knepen – för hur du ska boka de bästa resorna på Black Friday.

Fredag den 23 november, Black Friday, är ett av årets största köpfester med erbjudanden och rabatter på allt från teknikprylar till kläder. Även resebolagen brukar erbjuda sina kunder rabatter och i år är det extra lätt att göra ett kap – i alla fall om du följer resesajten Skyscanners tips och råd.

Aftonbladets rundringning bland resebolag och arrangörer visar att de flesta bolag kommer att ha erbjudanden i år.

Många rabatter

– Black Friday på TUI kommer att innebära rabatter på resor nu under jul och resten av vintersäsongen med bland annat kraftiga rabatter till Thailand och Gran Canaria samt även till drömresmålet Maldiverna. Vi öppnar dessutom upp för de som vill passa på att boka sommarens semester till rabatterade priser. De kommer att finnas på vår sajt på fredag, men det finns möjlighet att ta del av erbjudandena en dag föra alla andra, genom en länk som man endast kan få i vårt nyhetsbrev, säger Patrick Törn, försäljningschef TUI Sverige.

Flera andra resebolag vill hålla sina rabatter hemliga.

– Men det jag kan säga är att det kommer vara riktigt bra erbjudanden med utvalda charterleverantörer, säger Katarina Daniels, pr- och kommunikationsansvarig för Ticket privatresor.

Anmäl dig till nyhetsbrev

Ett smart drag kan vara att anmäla sig till resebolagens kundklubbar och nyhetsbrev för att ta del av erbjudandena först. Tipset om nyhetsbrev kommer särskilt från Airtours som kommer att ha flera spännande erbjudanden i år.

– Liksom förra året kommer vi att ha bra erbjudanden i samband med Black Friday. Men vilka de är avslöjar vi först på fredag, säger Rasmus Sjöberg, Marknadschef på Airtours.

SJ planerar också för billigare resor på fredag. Deras erbjudanden läggs ut redan vid midnatt mellan torsdag och fredag så den som är sugen på billiga biljetter får hålla sig vaken.

– Vi kommer att gå ut med ett bra erbjudande på Black Friday. Därför gäller det för ressugna att hålla koll på sj.se den dagen, säger Karin Starkman Ahlstedt, kommunikationsstrateg på SJ.

Så hittar du en billig resa

Men hur ska man göra för att fynda en resa på Black Friday egentligen? Resesökmotorn Skyscanner har granskat sina svenska användares flygdata från 2017 års Black Friday och fått fram siffror som visar exakt när du kan fynda. Bästa tiden att boka resa är klockan 08.00 på morgonen. Så det gäller att vara snabb.

Är man ute efter billiga weekendresmål med kultur och sightseeing i fokus, ska man hålla ögonen på Milano, London och Budapest, som förra året var de allra billigaste destinationerna under rean. Har man siktet inställt på USA i jul eller under 2019, kan det också löna sig att boka på fredag. Både New York, Miami och Los Angeles låg i topp över de största besparingarna under fredagen förra året. Förra årets mest bokade Black Friday-destinationer Bangkok, London och Barcelona är också ett hett tips under fredagen.

Skyscanners insider-tips för att hitta fynd

 1. Starta dagen tidigt - de bästa biljetterna såldes redan 08:00 förra året.
 2. Håll ett extra öga på Milano, London och Budapest som var de billigaste biljetterna förra året.
 3. New York, Miami och Los Angeles bjöd förra året på störst besparingar, så här finns chans till fynd.
 4. De populära destinationerna Bangkok, London och Barcelona brukar ha fina erbjudanden under dagen.
 5. Var flexibel med in- och utresedatum.
 6. Kolla av om det finns alternativa flygplatser nära önskat resmål - biljetter till mindre, alternativa flygplatser är ofta billigare.

Källa: Skyscanner

Destinationerna med störst besparingar

 1. New York – Besparing: 286 kr
 2. Miami – Besparing: 204 kr
 3. Los Angeles – Besparing: 182 kr
 4. Phuket – Besparing: 136 kr
 5. Budapest – Besparing: 126 kr

Källa: Skyscanner

Billigaste destinationerna

 1. Milano
 2. London
 3. Budapest
 4. Prag
 5. Barcelona

Källa: Skyscanner

Mest bokade destinationerna

 1. Bangkok
 2. London
 3. Barcelona
 4. Malaga
 5. Bali

Källa: Skyscanner

Publisert:

LÄS VIDARE