Här är ön där du ombeds låsa in mobilen hela semestern

Byt ut telefonen mot en kamera och en guidebok

Publicerad:
Isle of Man är känd för sin vackra natur.
Foto: tr3gi / iStockphoto
Isle of Man är känd för sin vackra natur.

Resor

På Isle of Man uppmanas turister att lämna ifrån sig mobiltelefonen hela resan.
I utbyte får besökarna en låda fylld med analoga saker.
En karta, guidebok, kamera och annat smått och gott.

Isle of Man är en ö som ligger mellan Storbritannien och Irland. Ön är känd för sin vilda kust och vackra natur. Nu uppmanas turister lämna ifrån sig mobilen hela resan, som en del i ett nytt initiativ för digital detox.

– Vi vill uppmana våra besökare att koppla bort, stänga av och undvika digitala distraktioner för att kunna koppla av från arbete och sociala medier och istället koncentrera sig på omgivningen, säger Angela Byrne på Visit Isle of Man.

För att vara med i initiativet måste besökarna boka en mobilfri vistelse på Knockaloe Beg Farm eller Glen Helen Glamping. Väl på plats får deltagarna låsa in sina mobiltelefoner i ett kassaskåp. Istället får de en så kallad ”telefonlåda” med allt som kan behövas för att ersätta mobilen. Bland annat en guidebok, kikare, resedagbok, karta, kamera, vykort och en kortlek.

Foto: Visit Isle of Man
I ”telefonlådan” ingår saker som kan behövas när du inte har en mobil.

– Att installera dessa ”telefonlådor” på glampingplatser runt ön ska hjälpa människor fly från vardagen och omfamna de många aktiviteter som ön har att erbjuda, säger Angela Byrne.

Målet med satsningen är att turisterna ska få mer tid att fokusera på varandra och underhållning som inte kräver teknologi.

– Livet utan en mobiltelefon kan tyckas vara skrämmande till en början, men det finns ingenting som inte kan lösas med gammeldags medel.

De mobilfria vistelserna kan bokas till 29 februari 2020, och görs genom att mejla arrangören på phoneboxes@hopeandglorypr.com.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA