United i nytt blåsväder: Skickade fel hund till Japan

Publicerad:
Schäfern Irgo skulle flyga från Oregon till Kansas – men hamnade i Japan. Hunden på bilden är inte Irgo.
Foto: Johnér
Schäfern Irgo skulle flyga från Oregon till Kansas – men hamnade i Japan. Hunden på bilden är inte Irgo.

Flygbolag

United Airlines är på nytt i blåsväder. En flytt mellan två delstater blev extra stressad för en familjen Swindle när flygbolaget blandade ihop resehandlingarna och skickade familjens hund till Japan.

Flygbolaget har tidigare fått massiv kritik efter att personal ombord tvingat en familj att förvara sin hund på bagagehyllan – vilket ska ha lett till hundens död. Nu har ytterligare ett missöde med husdjur inträffat, skriver New York post.

Fick ut en helt okänd hund

Kara Swindle och hennes familj höll på att flytta från Oregon till Kansas och hade med sig sin 10-åriga schäferhund Irgo, som checkades in vid bagageinlämningen.

Efter att familjen landat i Kansas city och skulle hämta ut Irgo fick de – istället ut en schäfer – en grand danois.

Kara Swindle fick då veta att flygbolaget blandat ihop papprena och satt Irgo på ett annat flyg – till japan.

”Vet inte om han klarar av det”

– Jag vet inte om han kommer klara av flygningen hem, han är en tio år gammal hund och har aldrig flugit tidigare, sa Kara Swindle till KCTV5.

Personal på plats i japan lyckades senare lokalisera Irgo som fick träffa en veterinär innan han sattes på ett flyg tillbaka till USA.

United airlines har i ett uttalande bett om ursäkt för händelsen och låtit familjen på på ett hotell vid flygplatsen i väntan på att Irgo ska återvända från Japan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA