Här är flygbolagen som har den bästa maten

Publicerad:
Uppdaterad:
Hur maten ser ut är viktigt för vissa resenärer.
Foto: Diy13 / iStockphoto
Hur maten ser ut är viktigt för vissa resenärer.

Flygbolag

Flygplansmat är inte känd för att vara den bästa maten, men det finns ändå vissa flygbolag som lyckas leverera goda måltider till sina resenärer. Här är flygbolagen som har den godaste maten.

Frukost, lunch, middag eller snacks. Allt serveras på flygplan. Men hur människor reagerar när flygvärdinnan kommer med vagnen i mittgången på flygplanen kan variera, och vissa flygbolag är bättre på flygplansmat än andra. Bäst är Turkish Airlines - enigt en ny undersökning från resesöksajten Skyscanner.

– Vi gjorde en liknande undersökning för fem år sen och även då stod Turkish Airlines högt upp på listan. Det tolkar vi som att flygbolaget under längre tid har levererat god mat till sina resenärer, något som naturligtvis många lägger på minnet. Turkish är dessutom duktiga på att anpassa sina måltider till olika dietkrav, exempelvis vegetarisk kost, vilket gör att alla passagerare kan äta gott på flyget, säger Elisabeth Norberg på Skyscanner.

När svenskarna fick svara på frågan om vilket flygbolag som har bäst mat fick Turkish Airlines 16 procent av rösterna. På andra plats kom Emirates med 12 procent, sedan SAS med 11 procent följt av Qatar Airways med 10 procent.

– Emirates och Qatar fanns inte med på listan för fem år sedan och har alltså lyckats imponera stort på senare tid, säger Elisabeth Norberg.

Många flygbolag

Totalt fick över 60 flygbolag minst en röst, så det var många som konkurerade om rösterna.

– Svenskar är flitiga resenärer, och vi är dessutom lyckligt lottade med många förbindelser över hela världen. Det gör att det finns en stor spridning av flygbolag som våra användare har erfarenhet av.

Flygbolagen på topplistan fick dock över hälften av alla röster. Av de tillfrågade var det även 5 procent som valde bort maten på flygplanet - helt.

– En av tjugo resenärer har aldrig ätit på ett flygplan! Och detta trots att svenskar flyger i genomsnitt fyra gånger per år, enligt en undersökning vi gjorde med svenska resenärer tidigare i år, säger Elisabeth Norberg.

Anledningarna till att skippa flygplansmaten är bland annat att maten inte är inkluderad i biljettpriset, eller att den ser osmaklig ut.

– Med andra ord är presentation en viktig aspekt för flygplansmat – ser det inte gott ut väntar man hellre till ankomsten, säger Elisabeth Norberg.

De har den bästa flygplansmaten

  1. Turkish Airlines - 16 procent

  2. Emirates - 12 procent

  3. SAS - 11 procent

  4. Qatar Airways - 10 procent

  5. Thai Airways - 9 procent

  6. Lufthansa - 5 procent

  7. Air France - 5 procent

  8. KLM - 5 procent

  9. Norwegian - 3 procent

  10. SWISS - 3 procent

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA