Galna poolen planeras i London

Av: Jennifer Berg Eidebo

Publicerad:
Uppdaterad:

Högst upp på en byggnad, med en 360 graders utsikt över centrala London, där planeras en infinity pool som ska vara den första av sitt slag.

Utsikten må vara vacker, men ett dopp i denna pool är ingenting för den lättskrämde.
Foto: Compass pools
Utsikten må vara vacker, men ett dopp i denna pool är ingenting för den lättskrämde.

I toppen av ett 55-våningshus kan äventyrliga besökare snart välja att simma i en infinity pool, skriver CNN. Det är Compass pools som har avslöjat designen för den spektakulära byggnaden vid namn ”Infinity London”.

Foto: Compass pools
Besökare inne i huset ska kunna kika upp på simmarna genom den genomskinliga botten.

Planerna för bygget är enligt CNN på gång, och om allt går som det ska kan byggandet vara igång år 2020. Enligt husets designers är konceptet först i världen. Ingen annan har byggt en infinity pool på en takterass med 360 graders utsikt.

Foto: Compass pools
Under poolen ska ett femstjärnigt hotell byggas.

Poolen ska byggas av gjuten akryl med genomskinliga sidor och genomskinlig botten så att besökare i huset kan kika upp på simmarna.
Runt poolen ska det inte finnas någon trappa att ta sig ner via, utan en spiraltrappa som reser sig upp genom vattnet ska vara enda vägen att ta sig till och från poolen. Det största problemet när poolen skulle designas var just hur man skulle kunna ta sig in i och ut ur poolen, men detta tror man nu är löst och spiraltrappan ska vara baserad på dörren till en ubåt.

Foto: Compass pools
Förhoppningen är att byggandet ska dra igång år 2020.

Bilder från: Compass pools.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA