Selfies och mobilberoende - här är 5 irriterande resvanor

Av: Jennifer Berg Eidebo

Publicerad:
Uppdaterad:
Många tycker det är irriterande när turister tar selfies.
Foto: william87 / iStockphoto
Många tycker det är irriterande när turister tar selfies.

Turism

Människor som är högljudda, som tar selfies eller som tittar mer på telefonen än på turistattraktionerna framför dem. Det finns många resvanor som kan irritera - här är de fem mest störande.

När vi är ute och reser träffar vi många olika sorters människor - på gott och ont. Resebyrån Agoda har nu frågat över 10 000 resenärer om vilka resvanor de tycker är mest irriterande, skriver Travelpulse. Här är de allra mest störiga semestervanorna.

1. Högljudda turister

De överlägset mest irriterande resenärerna är de högljudda, det tyckte i alla fall 57 procent av de tillfrågade i undersökningen. Människor från USA, Storbritannien, Thailand, Singapore, Australien och Kina var alla överrens: ju högre en turist låter, desto mer irriterande är personen.

2. De mobilberoende

Att sitta på en vacker strand, vid ett museum eller i en park och ändå stirra ner i telefonen, det irriterar 47 procent av personerna i undersökningen. Vanan att konstant sitta med ansiktet ner i mobiltelefonen stör vietnameser mest, 59 procent av dem tycker illa om denna vana. Thailändare var däremot inte lika irriterade av detta och bara 31 procent störde sig på vanan.

3. De okänsliga

Runt om i världen finns det kulturella skillnader, men det är inte alla lika bra på att snappa upp. Att vara okänslig för kulturella nyanser irriterade 46 procent av personerna i undersökningen. Speciellt i Singapore ser man inte på detta med blida ögon, och inte heller i Filipinerna eller Malaysia.

4. Turister i stora grupper

Människor som reser i stora turistgrupper irriterar 36 procent av de tillfrågade i undersökningen. Och helt ovanligt är det inte att vara med en grupp vid en turistattraktion. Ännu mer irriterande kan dessa grupper vara om de är högljudda, och håller på med sina telefoner.

5. Selfie-turisterna

Att ta en selfie är kanske inte det värsta du kan göra - men gör det bland turister och resenärer, kanske framför ett monument eller på stranden, och du kommer att irritera någon. Det var nämligen 21 procent av de tillfrågade som störde sig på selfie-turister. Värst är det om du åker till Australien, där är det 31 procent som tycker att vanan är irriterande. I Thailand kan du däremot vara lugn, nästan i alla fall, då det endast är 12 procent som tycker att selfies är irriterande.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA