Nu blir det lättare att resa till Dubai

Publicerad:
Uppdaterad:
Nu dubblar Emirates sina avgångar från Arlanda till Dubai
Foto: Johnér/Emirates
Nu dubblar Emirates sina avgångar från Arlanda till Dubai

Resa | Dubai

Dubai är ett populärt resmål hos oss svenskar. I sommar kommer det bli lättare att ta sig till solen då flygbolaget Emirates dubblar sina avgångar till Dubai.

Vajande palmer, salta hav och spännande kultur. Dubai har mycket av det som vi svenskar längtar efter på semestern. Nu blir det lättare att ta sig till det lilla emiratet vid Persiska viken.

Emirates flyger vanligtvis mellan Arlanda och Dubai en gång om dagen. Men under sommarmånaderna dubblar de sina avgångar för att möta den ökade efterfrågan från passagerarna.

Heldag på stranden

Den utökade trafiken med två flighter per dag kommer att återkomma och bli permanent med start den 1 december 2018. Den nya flygningen avgår från Arlanda klockan 21.10 och anländer i Dubai 06.30 nästa dag. Att planet landar så tidigt på morgonen gör att passagerarna får en heldag med sol och bad när de kommer fram till destinationen. Returflyget avgår från Dubai klockan 15.00 och anländer till Arlanda 18.45.

Emirates kommer att flyga med Boeing 777-300ER, som har tre olika klasser i kabinen. Om man åker i First Class får man en av åtta privata sviter med skjutdörrar som sträcker sig från golv till tak samt en personlig minibar. I Business Class finns det 42 säten som går att fälla helt. I ekonomiklass finns 304 sittplatser.

Chaufförservice

En ekonomiklassbiljett till Dubai kan man just nu får för ca 5399 kronor, de två övre klasserna gräver djupare i plånboken. Men som passagerare i First Class och Business Class ingår även en chaufförservice som ger transport till och från flygplatsen inom en radie av 70 km.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA