Skräckbilderna: Så blir Lisebergs nya spökhus

Publicerad:
Uppdaterad:

Liseberg

Läskigare än någonsin. Så beskrivs Lisebergs nya skräckhus som slår upp portarna den 11 oktober. Besökarna får ta del av en obehaglig vandring, utomhus och i mörker.

– Det är dina värsta hjärnspöken som väcks till liv i mörkret, säger Sandra Leiknes, producent för skräckhusen på Liseberg.

I oktober är det premiär för Halloween på Liseberg. I år hoppas nöjesparken att få dig att skrika rakt ut i en mörk skog. Besökarna delas upp i mindre grupper som ger sig ut på skräckvandringen.

1 av 3

– Det är ingen vanlig skräckvandring eller skogstur vi pratar om här, utan det är dina värsta hjärnspöken som väcks liv till i mörkret. Många kan nog känna igen sig i en plats som förvandlas totalt när mörkret faller. När varenda skugga eller ljud spelar ett spratt i ditt huvud och blir till din egen värsta mardröm, beskriver Sandra Leiknes, producent för skräckhusen på Liseberg.

Lisebergs första skräckhus utomhus

Det är Lisebergs annars harmoniska lustgård som i höst förvandlas till mörker, ond natur och otäcka varelser. Skogen blir Lisebergs första skräckhus utomhus. Totalt kommer det att finnas fem skräckhus och två skräckområden utomhus under oktober och november.

– I skräckområdena går det att röra sig fritt och betrakta aktörerna på håll. I Skogen går du en snitslad bana utomhus. Du kan inte fly utan är helt utelämnad till upplevelsen. Det kommer att bli läskigare än någonsin! säger Sandra Leiknes.

Liseberg slår upp portarna till sin Halloweensäsong den 11 oktober och välkomnar de som vågar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA