Simon räddade livet på pojke i Thailand

Räddade femåring från att drunkna i poolen

Av: Jenny Alexandersson

Publicerad:
Uppdaterad:
På den här platsen räddade Simon Lindhal  livet på en pojke under semestern.
Foto: Privat
På den här platsen räddade Simon Lindhal livet på en pojke under semestern.

Simon Lindahl, 11 år, från Nora är en hjälte.
I tisdags räddade han livet på en femåring som höll på att drunkna i poolen.
– Det känns bra att ha räddat ett liv, säger Simon.

Familjen Lindahl är på semester i Ao Nang i Thailand för att njuta av lite sol och värme. I tisdags låg mamma Maria och solade vid poolen tillsammans med sin väninna Pia Dahlqvist. Marias son Simon, 11 och Pias son Ville, 9, lekte i poolen strax intill.

Plötsligt hörde de Simon ropa högt. En liten pojke låg vid poolkanten och Simon ropade att hans mamma måste komma snabbt. Maria och Pia rusade fram till barnen och synen av den yngre pojken chockade dem – han var helt livlös och blå.

Höll på att drunkna

Simon hade sett honom kämpa i vattnet.

– Jag såg pojken i vattnet, men först var jag osäker på vad det var som hände. Sedan förstod jag att han höll på att drunkna, berättar Simon när Aftonbladet pratar honom över telefon i Thailand.

Vattnet i poolen var en meter och tjugo centimeter djupt. Helt okej för Simon, men för den femårige pojken var det alldeles för djupt.

– Jag tog upp honom ur vattnet. Jag lyfte upp honom och la honom på poolkanten. Jag kände skräck och chock, berättar Simon.

Pia tog tag i pojken och tillsammans med Maria försökte de få ur honom vatten. Snart kom pojkens pappa springande. Snabbt la han sin son över ena axeln och började hoppa upp och ner så att vattnet skulle pressas upp ur kroppen.

Kaotisk situation

– Två gånger kom det upp vatten, berättar Maria. I den kaotiska situationen höll hon och Pia tag i pojken under upplivningsförsöken så att pappan inte skulle tappa honom.

Så snart pojken väckts till liv gick föräldrarna iväg med pojken. De tackade Maria för hjälpen, men fokus var såklart på den lille killen.

En man som arbetar i poolens bar blev vittne till händelsen och sa till Simon att komma dit. Han fick blanda sin egen drink som en liten tröst till den dramatiska händelsen.

– När allt lugnat sig och slutade så bra så kände jag mig som en hjälte. Nu känns det skönt att det är över, säger Simon.

Tacksamma föräldrar

Simon träffade den lille pojken och hans familj vid frukosten nästa dag.

– Vi pratade och pojken sa tack och lite sådant. Föräldrarna var jättetacksamma, säger Simon.

Maria berättar att familjen pratar mycket om det som hände. De är kvar i Thailand några dagar till och förhoppningsvis blir slutet på resan mindre dramatisk.

–Jag kommer alltid ha den där bilden på näthinnan av pojken som är livlös och blå. Den kommer jag aldrig att glömma, säger Maria som är mycket lättad och glad över att allt gick bra.

Foto: Privat
Maria, Simon och Pia till vänster. På högra bilden är de två familjerna samlade.

Familjen och vännerna

  • Familjen Lindhal från Nora består av mamma Maria Pettersson Lindahl och Pappa Peter Lindahl – och hjälten Simon, 11 år.

  • Familjen Dahlqvist Axelsson från Åsbro består av mamma Pia Dahlqvist, pappa Mikael Axelsson och Ville Dahlqvist Axelsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA