Drömjobbet: Res runt med kompis – få betalt

Av: Babs Drougge

Publicerad:
Foto: Johnér

Resor

Är du sugen på en långresa, men semesterkassan skral? Nu finns chansen att ge dig ut på en gratis resa med en kompis i tre månader, och komma hem med mer pengar på fickan än när du lämnade landet.

Ett isländskt flygbolag annonserar nu ut tjänsten där du får betalt för att resa, och har du tur får du åka med din kompis. Bolaget behöver två man för att klara det ansträngande uppdraget.

Skulle du landa tjänsten går första resan till Island, där du kommer att landa mellan de åtta resorna som går till bland annat New York, Tel Aviv, Los Angeles, Paris och Amsterdam.

Slitsamma arbetsuppgifter

Dessvärre blir det inte bara lata dagar på stranden, eller planlöst strosande mellan butiker, det är ju trots allt ett jobb. Du och din resepartner ska producera digitala reseguider, vilket i praktiken går ut på att filma och fota exempelvis nattklubbsbesök och häftiga upplevelser för publicering i sociala medier.

Att dokumentera sina bravader på Instagram känns kanske inte helt främmande när man är på semester heller, om man ska vara helt ärlig.

Ansökan öppnade på måndagen och är öppen fram till den 14 maj. Redan den första juni går flyget till Reykjavik och lagom till hösten kommer guideredaktörerna hem, lite brunare, lite gladare och lite rikare.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM RESA