Okej för svenskar att resa till Egypten igen

Av: Linda Larsson

Publicerad:
Apollo och Fritidsresor ska se över möjligheten att återuppta resorna till Egypten tidigare än planerat.
Foto: BÖRJE THURESSON
Apollo och Fritidsresor ska se över möjligheten att återuppta resorna till Egypten tidigare än planerat.

Resa | Egypten

Utrikesdepartementet avråder inte längre resenärer att besöka Egyptens Röda havskust.

Hur detta påverkar charterresorna dit är dock ännu oklart.

Sedan den 20 augusti har UD avrått från alla resor till Egypten, då säkerhetsläget i landet ansågs alldeles för osäkert och många städer var belagda med utegångsförbud.

De svenska charterbolagen ställde omgående in alla resor till Egypten fram till nästa år. Tusentals resenärer blev berörda, som antingen fick boka om eller boka av resan.

Idag ändrade UD sin avrådan. Nu gäller inte längre några restriktioner för resor till turistorterna vid Röda havet, som Hurghada och El Gouna.

– Säkerhetsläget har förbättrats och de orterna omfattas inte av utegångsförbud längre vilket de gjorde innan, berättar Karin Nylund som arbetar på UD:s presstjänst.

Ska se över möjligheten att åka dit tidigare

Nu kommer både Apollo och Fritidsresor att se över möjligheten att påbörja sina resor till Egypten tidigare än efter nyår.

– Över huvud taget tycker vi det här beskedet är mycket positivt, säger Mathias Bergendahl, pressinformatör på Fritidsresor.

Ving har däremot i nuläget inga planer på att öppna Egypten tidigare än planerat, det vill säga den 2 januari. Enligt Barbro Holmberg, informatör på Ving, beror det på att bolaget styrt om Egyptenflygen till i första hand Kanarieöarna, som bokats bra.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN