Här är världens största bassäng

Publicerad:
Uppdaterad:

Resa | Chile

Ta fem simborgarmärken på rad utan att vända

1 av 5 | Foto: Google Earth/San Alfonso del Mar

Slår du alltid pannan i kaklet? Trött på trängseln bland folk och badleksaker badhuset?

Nu finns lösningen. Den ligger i Chile.

För dig som vill ha kraftigt mycket plats rekommenderas världens största pool i San Alfonso del Mar.

Nio mil väster om Chiles huvudstad, precis vid Stillahavskusten ligger världens största pool - drygt 1000 meter lång. Åtminstone om man får tro Guinness rekordbok.

Bara en tunn strandremsa skiljer bassängen från Stilla havet, varifrån vattnet till poolen hämtas. Den enorma ytan på 80 000 kvadratmeter rymmer totalt 250 miljoner liter havsvatten som renats och pumpats in i bassängen.

Sikten i det kristallklara vattnet ligger på över 30 meter. Men du gör klokt i att titta ovanför ytan också för att inte hamna under en hyrd segelbåt som kryssar över den konstgjorda fjärden.

Crystal Lagoons, företaget som utvecklat tekniken för att nyttja havsvatten för bassängbruk, är inte helt oväntat aktuellt med poollösningar för arabvärlden.

Chile har en lång kuststräcka mot Stilla havet och vattne är för det mesta kallt. Dessutom gör de stora vågorna stränderna knappt badbara. Ur detta föddes idén 1997 att bygga en enorm badort vid kusten.

Utbudet i San Alfonso del Mars hotellområde är enormt. Bio, disko, restauranger, segelbåtsuthyrning, dykarskola, vattenland för de små, utomhus-spa, jätteakvarium, idrottsanläggning, livsmedelsbutiker...listan tar aldrig slut. Räkna med veckor om du ska beta av dem alla.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN