Musikens Memphis

Elvis lever! Eller i alla fall är minnet av honom levande och alltid närvarande i Memphis, Tennessee. Men den amerikanska söderns stora musikstad är mycket mer än så. Du hittar länkar för nedladdning av resguiden i botten av artikeln.

Ladda ner Memphis-guiden till mobilen (pdf, 2,1 MB)

DEN HÄR RESEGUIDEN FINNS ÄVEN I RESA-APPEN: LÄS MER HÄR!

Fortfarande strömmar Elvis-fansen i hundratusentals till Memphis, och förstås till Graceland, huset där Elvis ville leva med sin familj och där han dog och ligger begravd.

Men till Memphis kommer alla sorters musikälskare för att njuta av stadens gedigna musikarv. Inte bara Elvis, utan en rad andra musiker, har inlett sin karriär här: B.B. King, Aretha Franklin, John Lee Hooker, Jerry Lee Lewis, Isaac Hayes… För att inte nämna Justin Timberlake, även han född här.

På kvällarna hörs blues- och jazztonerna från de många barer som ligger på Beale Street.  Slingor med kända toner varvas med jamsessioner, och kända musiker varvas med okända.

Och när hunger sätter in är det sällan långt till en ostronbar, räkrestaurange eller ett ställe som serverar Memphis specialitet: barbeque, grillat i alla former.

Följ med Katarina Arvidson till staden hon utnämnt till den amerikanska söderns bästa.

Några av rubrikerna i reseguiden:

  Resa hit & ta sig runt

  Boende

  Mat och dryck

  Elvis och Graceland - special!

  Musik

  Nattliv och barer

  Shopping

Reseguiden till Memphis består av 20 A5-sidor och publicerades i februari 2014.
Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!

ÄMNEN I ARTIKELN