Snart kan du byta taxin mot ett elflyg

Uber utvecklar en flygande taxi

Publicerad:
Om fem år kommer du kunna ta en flygtaxi och skippa långa bilköer och trafikstockningar.
Foto: Uber
Om fem år kommer du kunna ta en flygtaxi och skippa långa bilköer och trafikstockningar.

Resa | Flyg

Glöm långa bilköer och trafikstockningar.
Snart kan du ta en flygtaxi till och från flygplatsen.
Uber planerar att lansera Uber Air år 2023.

Att sitta i en bilkö på väg till eller från flyplatsen kan vara en stressig upplevelse. Men i framtiden kommer man kunna strunta i bilköer och trafikstockningar och istället flyga över vägar och städer. Taxiföretaget Uber planerar att införa en typ av taxiflyg år 2023.

”Uber bygger framtidens fordonspooler i luften. 2023 planerar Uber att ge passagerare möjligheten att dela en prisvärd flight. Uber arbetar nära statliga och lokala beslutsfattare för att utveckla en luftfärd som är säker, tyst och miljövänlig och som är en förlängning av de transportmöjligheter som redan finns”, skriver Uber på sin hemsida.

1 av 6 | Foto: Uber

Startar i tre städer

Företaget kommer att börja testa sina taxiflyg redan nästa år i ett par utvalda städer: Melbourne, Dallas och Los Angeles.

Ett nätverk av så kallade Skyports, där taxiflygen startar och landar, kommer att byggas. Ett flertal arkitektbyråer är med och designar stationerna. Likaså arbetar Uber nära flera flygplanstillverkare som ska ta fram en eldriven flygtaxi. Nasa kommer att stå för flygtrafiktekniken

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA