Ta skidorna hela vägen till bröllopet

Publicerad:
Uppdaterad:
Bröllop efter Vasaloppet anordnas för andra gången år 20202.
Foto: Ulf Palm / Fotograf Ulf Palm AB
Bröllop efter Vasaloppet anordnas för andra gången år 20202.

Resa | Skidresor

Snart kan skidälskande par gifta sig på ett annorlunda sätt.
För andra året arrangeras ski in-vigslar efter Vasaloppet.
– Många av paren hade tänkt länge på bröllop, men inte kommit till skott, säger prästen Lars-Åke Palm.

Förra året startade en ny tradition efter Vasaloppet. Det var första året som deltagarna kunde åka vidare direkt från målgång till ett bröllop.

– I fjol hade vi som mest 20 gäster på en vigsel. Några par kommer spontant, utan gäster. Då ställde vår personal upp som vittnen, säger prästen Lars-Åke Palm, i ett pressmeddelande.

Totalt var det 17 par som gifte sig på Vasaloppets Ski in-vigsel 2019. 10 av dem vigdes av Lars-Åke Palm, som berättar att de flesta av paren hade funderat på bröllop länge.

– Därför var de glada över möjligheten till en fin och annorlunda vigsel i samband med Vasaloppets vintervecka.

Kom direkt från loppet

I år har ett tiotal par föranmält att de vill gifta sig efter loppet. Tanken är att de ska ta sig direkt från loppets målgång till Mora församlings prostgård, cirka 50 meter från mål. Där får paren blombuketter, chokladhjärtan och alkoholfritt bubbel. För att få gifta sig i samband med loppet måste minst en av personerna ha åkt loppet.

– De som vill gifta sig efter målgång kan vara lugna. Vi håller koll på hur det går för dem och väntar tills de är i mål, säger Lars-Åke Palm.

Paren som vill gifta sig måste också ordna intyg från Skatteverket, ha med legitimation, och minst en av personerna måste vara med i Svenska kyrkan. Vigslarna anordnas efter Tjejvasan 22 februari, Öppet spår 23 februari och 24 februari, Blåbärsloppet 29 februari och Vasaloppet 1 mars.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA