Inte för sent boka påskresa till värmen

Publicerad:
Uppdaterad:

Resor

Sugen på sol och bad i påsk?
Det är inte för sent att fara utomlands.
Fortfarande finns sistaminuten-resor till garanterad värme.
Men skynda på.

1 av 3 | Foto: THINKSTOCK
Till Gran Canaria gfinns det fortfarande charterbiljetter kvar i påsk.

Påsklovet är för många familjer och skolungdomar en av årets mest intensiva reseveckor. Utlandssemester lockar.

Nu när påsklovet har inletts för många är det förstås utplockat bland chartermålen. Men den som är ute efter sol och värme kan forfarande hitta en utflykt till Gran Canaria och några andra varma resmål kommande helg eller nästa vecka visar Aftonbladets granskning.

Garanterad värme

– Nu i april är det riktigt varmt och skönt på Kanarieöarna och åker man till Medelhavet är det bra att åka långt söderut, som till Rhodos, Kreta, Cypern eller till Turkiska Rivieran, där det är större möjligheter till riktigt varma och sköna aprildagar, kostaterar Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor.

Sistaminuten blir sällan billigt i samband med stora helger. Räkna med 4 000–7 500 kronor per person.

– Priserna är alltid högre under skollov och den som kan vänta några veckor kan tjäna tusenlappar och fynda resor till exempel till Rhodos och turkiska solkusten för 2 000-3 000 kronor, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Storstäderna lockar

Svenskarnas resvanor har förändrats den här påsken. Vi reser hellre till en storstad än till ett chartermål. Sex av de tio mest eftertraktade resmålen är storstäder, tre av dem landar på Kanarieöarna.

Storstadsbokningarna har ökat med 25 procent jämfört med förra årets påskresor. Vilket till viss del beror på att påsken förra året låg tre veckor tidigare.

Den som lockas av någon storstad kan också fortfarande hitta flygbiljetter. Men utbudet till de mest populära resmålen är glest och priserna på resterande biljetter ganska högt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA