Piloten lämnar det rullande planet för att dansa

Publicerad:
Uppdaterad:
En pilot försökte sig på en Kiki Dance Challenge för att hylla artisten Drake.
Foto: Getty/TT
En pilot försökte sig på en Kiki Dance Challenge för att hylla artisten Drake.

Resa | Flyg

Piloten Alejandra Manriquez och en flygvärdinna välte internet när de klättrade ner från ett flygplan som sakta rullade framåt för att göra ett roligt klipp till Instagram. Nu hyllas de för sin dans.

Det var många som chockades när klippet på den dansande piloten publicerades på sociala medier. Alejandra Manriquez som är en erfaren pilot från Mexico City lämnade cockpit och klev nerför trappan vid den främre utgången tillsammans med en flygvärdinna. Nere på marken började de två dansa samtidigt som planet sakta rullar framåt.

De försökte sig på en så kallade Kiki Dance Challenge. Många har säkert sett de dansande kändisarna som hyllar artisten Drake genom att göra en koreografi till hans hitlåt “In My Feelings.” Trenden startade efter att rapparen och komikern Shiggy dansade till låten och sedan dess har sociala medier fyllts med människor som vill göra likadant under hashtagen #KikiDanceChallenge. Många dansar bredvid en bil som sakta rullar framåt.

Kritik och hyllningar

Filmklippet fick till en början massiv kritik, många ansåg att det var oansvarigt och farligt och krävde att Alejandra Manriquez borde få sparken. Men ett nytt klipp från en annan vinkel visade att planet i själva verket bogserades i sakta mak ut från en hangar och att planet var tomt på passagerare.

Nu fick piloten hyllningar för sin dans och tusentals kommentarer har publicerats på twitterkontot Aviationdaily där filmen lagts upp. ”Det här är den bästa Kiki Challenge jag sett!”, ”Fantastiskt” och ”De är så coola” är bara några av kommentarerna.

Men det är inte helt ofarligt att göra Kiki Dance Challenge. Videos på sociala medier visar hur människor snubblar och slår sig, kör in i gatlampor eller blir påkörda när de ska försöka dansa till låten. Brittiska polisen har utfärdat varningar för att hindra människor från att dansa bredvid rullande bilar, rapporterar Metro i Storbritannien.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA