Nu öppnar det unika skogstornet i Danmark

Camp Adventures Forest Tower – unik naturupplevelse

Publicerad:
Uppdaterad:

Weekendresor

Blicka ut över skog och land och njut av en fantastisk utsikt över Danmark.
Det unika skogstornet som ligger en timme söder om Köpenhamn har öppnat för allmänheten.

Camp Adventures Forest Tower har öppnat för allmänheten.
Foto: Rasmus Hjortshøj
Camp Adventures Forest Tower har öppnat för allmänheten.

När vädret är klart kan man se Öresundsbron, Turning Torso i Malmö och delar av Köpenhamn. Men framför allt kan man njuta av skogen och naturen.

Camp Adventures Forest Tower är ett unikt skogstorn som är 45 meter högt. Det ligger nära Själlands högsta punkt Kobanke. Tornet är designat av Effekt Architects med syftet att skapa en estetiskt tilltalande konstruktion och samtidigt skapa en unik naturupplevelser för besökarna.

– Camp Adventure är en attraktion som ger besökarna nya perspektiv på naturen och nya sätt att uppleva den. Naturen och miljön är vår utgångspunkt och vi presenterar dem på nya sätt. Vi uppskattar att runt 100 000 besökare kommer att komma hit varje år, säger Kasper Larsen, affärsutvecklare på Camp Adventure.

1 av 6 | Foto: Effect
Skiss av Forest Tower

Vridet timglas

Tornet ser ut som ett vridet timglas och är tillverkat av stål och trä. Rampen som är 650 meter lång och som går i cirklar runt tornet är tillverkat av ek från Bregentved och Gisselfeld.

– Vi var medvetna redan från början om att det var en utmaning att introducera tusentals människor till en känslig skogsmiljö. Vi letade efter lösningar för att få människor nära träd och djur samtidigt som de lämnade ett minimalt avtryck på miljön. Att låta besökaren gå på en förhöjd och kurerad väg genom olika skogstyper och biotoper var en lösning på detta problem, säger Mikkel Bøgh, Chief operating officer på Effekt.

Klätterpark och utkikstorn

Det kostar 125 danska kronor att få tillträde till skogstornet om man köper biljett online. Köper man på plats kostar biljetten 150 danska kronor.

Vid skogstornet finns även en klätterpark, Camp Adventure Park, en 900 meter lång trädtoppspromenad som är kopplad till tornet. Promenaden är skapad för att göra så lite påverkan på träden och naturen som möjligt. Det finns två varianter, den ena som går högre upp passerar de äldsta delarna av skogen, medan den lägre varianten passerar den yngre delen av skogen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA