Soliga, härliga Öland

Ett exotiskt landskap präglat av hav och vind. Öland är den sällsamma ön som lockar besökare att återvända, om och om igen. Du hittar länkar för nedladdning av reseguiden i botten av artikeln.

Sveriges minsta landskap är samtidigt ett av de mest fascinerande och lockar med mängder av exotiska upplevelser.

Många kommer hit för den levande kulturen och historien som man inte kan undgå, på få platser i landet finns så många fornminnen och spår av våra förfäder som på Öland. Konstnärerna som dragits till ön är många, de har kommit hit lockade av ljuset och stillheten. Som ett spår av det finns konstgallerier och ateljéer i nästan varje liten by.

Andra lockas hit av de många mysiga gårdsbutikerna, hantverksbodarna, restaurangerna och kaféerna som dignar av mat och grödor som Sveriges soligaste och gynnsammaste klimat erbjuder.

Men de allra flesta söker sig nog hit för den enastående naturen, de kilometerlånga sanddynerna som avlöser varandra, de trolska skogarna, Alvarets säregna skönhet och havets majestätiska kraft. Har man väl fått smak på vårt soligaste landskap är det lätt att man återvänder.
Så inleder journalisten Jonas Henningsson resguiden till Öland. Jonas, som tillbringat många somrar här, har tillsammans med fotografen Linda Gren även skrivit en bok om ön.

Några av rubrikerna i resguiden:
  Resa hit
  Stränder
  Hotell
  Camping
  Sportaktiviteter
  Budgetboende
  Bra restauranger
  Barer och nöjen
  Utflykter
  För barnen
  Shopping

Reseguiden till Öland består av 20 A5-sidor och publicerades i juli 2012.

Plus-kunder laddar förstås ner reseguiden utan kostnad!

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM RESA