Här är världens högsta hotell

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

Resa | Dubai

Om du älskar milsvidd utsikt och inte är det minsta höjdrädd – då är en övernattning på The Gevora Hotel något för dig.
Dubai slår rekord igen med världens högsta hotell.

The Gevora Hotels spetsiga torn sträcker sig försmädliga tio meter över grannhotellet JW Marriot Marquis Dubai som tidigare innehade världsrekordet. Numera är det 365 meter man måste slå för att hamna i Guinnes rekordbok som världens högsta hotell.

The Gevora öppnade i förra veckan och har redan blivit omskrivet för sin lyx och flärd. Entréporten är täckt med äkta guld. Hotellet är 75 våningar högt och ligger på Sheikh Zayed Road i centrala Dubai. Gästerna kan välja mellan 528 rum och sviter där normalrummet ändå är på generösa 55 kvadratmeter.

Hotellet har ett stort poolområde.
Foto: The Gevora Hotel
Hotellet har ett stort poolområde.

Hotellet har ett stort poolområdet med jacuzzi och barnbassäng – och utsikt över staden. På tolfte våningen finns ett gym, och på översta våningen finns ett lyxigt spa.

Gästerna kan välja mellan fem restauranger där den finaste ligger på takvåningen och serverar arabiska rätter. Men alkohol serveras inte alls på hotellet.

Kaffe istället för vin

– Att vara ett hotell som inte erbjuder alkohol är faktiskt en fördel. Familjer, särskilt större familjer med barn, kommer att trivas på hotellet. Det ligger nära attraktiva platser som till exempel Dubai Mall och World Trade Center, säger Jairaj Gorsia, general manager på The Gevora till The National.

Foto: The Gevora Hotel
Lite blomblad i kaffet.

Istället för en bar finns ett kafé som serverar kaffe och bakverk. Hotellets signaturkaffe heter Rose Latte där baristan strör rosa rosenblad över din dryck.

Byggnaden tog fyra år att bygga och var från början tänkt att bli bostadshus innan man bestämde sig för att göra om det till ett lyxhotell.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA