Här kan du fira nyårsafton i Stockholm

Bubbel och svindlande utsikt – vilket nyårsfirande väljer du?

Av: Joanna Górecka

Publicerad:
Här kan du fira in det nya decenniet.
Foto: kzenon / iStockphoto
Här kan du fira in det nya decenniet.

Hur vill du fira in tolvslaget när 2020 gör intåg?

Prioriterar du utsikt, goda drinkar, fyrverkerier eller en kontinental meny?

I Stockholm kan du välja och vraka bland upplevelserna.

Skinnarviksberget

Vill du tillsammans med dina nära och kära uppleva tolvslaget med utsikt över Gamla stan, Kungsholmen och Stockholms stadshus, upplysta av stadens fyrverkerier? Ta dig till Stockholms högsta naturliga punkt, Skinnarviksberget. Men lämna hal fotbeklädnad eller klackskor hemma, en del lågintensivt klättrande kan nämligen bli aktuellt och det är ju synd att börja 2020 med vrickade fötter.

Nyår på Skansen

Sång, musik gemenskap – och så Alfred Tennysons dikt ”Nyårsklockan”, som vanligt. I år är det ingen mindre än Lena Endre som läser den klassiska dikten under det anrika nyårsfirandet på Sollidenplan. Firandet, med anor från 1895, direktsänds av SVT sedan 1976.

Foto: Jimmy Wixtröm/Aftonbladet/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nyår på Skansen är en långlivad tradition.

Nyårsfest på Södra Teatern

Har du dans i fötterna? Vill du fira in 2020 med champagne i mängder, dansgolv och skaldjursbonanza? Det är möjligt på Södra Teater som utlovar extravagant förströelse, toppat med ett tolvslagsfirande med vy över fyrverkerierna.

Grand Hotel

Här bjuds det på lyxfirande av rang. Här kan du avnjuta en färgsprakande nyårsgala som bjuder på pärlor ur musikal och opera i Spegelsalen och en nyårssupé med storbandsfest och dans i Vinterträdgården. Dessutom kan du njuta av fyrverkerierna utan att ge dig ut i kylan från Cadierbaren.

Foto: Moussa81 / iStockphoto

Nalen

Kulturhuset bjuder på en maffig fest med två dansgolv, allsång och mingel. För åttonde året i rad gästas Nalen av Fräulein Frauke, JP Bichards överdådiga burlesk- och kabaréklubb som i år hämtar inspiration från science fiction-klassikern “Metropolis”. Därtill kommer en nyårssupé att serveras.

Brasserie Balzac

Vill du fira in det nya året i kontinental stil? Det kan du göra på Brasserie Balzac, en Stockholmskrog som hämtar inspiration från Paris och New Yorks storkrogar. Festa loss på hummer, oxfilé, torskrygg och champagne under den här kosmopolitiska supén.

Fotografiska

Är utsikten avgörande för dig? Fotografiska bjuder in till en slående nyårsfest med middag och champagne med utsikt över vackra Djurgårdsfjärden. Sedan bjuds det på glittrande fest som utlovar dans och mingel, samt fyrverkerier från första parkett.

Foto: AnetteAndersen / iStockphoto
Här är platserna för nyårsfirandet i huvudstaden.
Publicerad:

LÄS VIDARE