Nu släpper SJ vinterns och julens tågbiljetter

Av: 

Jennifer Berg Eidebo

Vinterns tågbiljetter släpps under onsdagen.

Foto: Stefan Nilsson

Tågtrafik

Under onsdagen släpps vinterns resor med SJ, inklusive resorna under jul och nyår. För den som vill komma undan billigt gäller det att passa på.

– Allt fler tar tåget till julfirandet.

SJ genomför fyra biljettsläpp per år, med en säsong per biljettsläpp. Under onsdagen släpptes vinterns resor, alltså biljetter för resor mellan 15 december i år och 22 mars nästa år. För många är det biljetterna för resor under jul och nyår som är extra intressanta.

– Allt fler tar tåget till julfirandet. Den som vill ha många avgångar att välja på och hitta de allra billigaste biljetterna bör passa på nu när biljetterna släpps. Tågen till storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö brukar vara allra mest populära, men även norrut brukar efterfrågan på julresor vara stor, säger Karin Starkman Ahlstedt, kommunikationsstrateg på SJ.

Arbetarjul kan minska trycket

I takt med att allt fler väljer tåget före andra transportmedel så blir bokningstrycket på tågresor allt högre. 2018 var det många som valde att åka tåg under jul och nyår så många biljetter var slut redan i november. I år kan det dock bli bättre, i och med att vissa har möjlighet att ta ledigt flera klämdagar och kan då genomföra resan lite tidigare. Julafton 2019 infaller på en tisdag, men om vissa väljer att resa på fredagen eller lördagen i stället för måndagen så sprids resenärerna ut.

Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om exempelvis samhällefrågor och politik? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert:

LÄS VIDARE

Londons underbara musikalhöst

ÄMNEN I ARTIKELN

Tågtrafik

SJ

Jul

Resor

Resa | Tågresor

MER OM RESA

Så hittar du vinterns mest prisvärda resor

7 fantastiska platser att fira nyår på

Hit kan du resa under julens långledighet