Norwegian tvärvänder och lanserar direktlinje till Orlando

Publicerad:
Uppdaterad:
Norwegian lanserar en direktlinje till Orlando.
Foto: Johnér/TT
Norwegian lanserar en direktlinje till Orlando.

Resa | Florida

Norwegian har dragit in två USA-linjer på grund av flygskatten.
Nu tvärvänder flygbolaget och lanserar ny direktlinje till Orlando.
– Vi kommer att fortsätta utveckla linjenätet i Sverige men inte alls i den omfattning som vi hade planerat och önskat, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

I slutet av maj blev det känt att Norwegian drar in två av sina långflygningar till USA från Arlanda. Det är direktlinjen till Las Vegas och linjen San Francisco med landning i Oakland som stängs. Den största orsaken är flygskatten som infördes den 1 april i år. Ju längre man flyger desto dyrare blir det, men inte mer än 400 kronor på långdistanslinjerna.

– Det beror till stor del på flygskatten som eldar på knappt lönsamma linjer. De blir svåra att upprätthålla, sa Charlotte Holmbergh Jacobsson, kommunikationschef på Norwegian, till Aftonbladet då.

Ändrar sig

Kommunikationschefen sa även att hon hoppades på en mer flygvänlig politik efter valet i höst.

Nu ändrar sig bolaget och lanserar en direktflight till Orlando i Florida. Med start den 29 oktober kommer man att trafikera sträckan två gånger i veckan på måndagar och fredagar med start 29 oktober 2018.

– Vi är glada över att kunna lansera direktflyg mellan Stockholm och Orlando samtidigt som vi fortsätter att se utmaningar i Sverige och därför pausar två andra långlinjer. Vi kommer att fortsätta utveckla linjenätet i Sverige men inte alls i den omfattning som vi hade planerat och önskat. Vi ser fram emot att välkomna resenärer ombord våra nya och bränsleeffektiva flygplan, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA