Här är höstens hetaste resmål

Av: Felix Björklund

Publicerad:
Uppdaterad:

Resor

Malaga, London och Mallorca lockar oss svenskar

1 av 3 | Foto: London toppar listan över weekend-resmål bland svenskarna förra året

Semestern är slut – då planerar svenskarna höstresan.

För trots omvärldsoro så är reslusten större än någonsin.

– Det är ovanligt stort tryck på höstbokningarna i år, säger Karin Starkman Ahlstedt på Ticket.

Känner du för att fly det svenska mörkret i höst?

Då är du inte ensam och enligt färsk statistik så håller vi svenskar för fullt på att fylla resekalendern.

– Det finns ett stort sug efter att resa bort. Folk har mer pengar i plånboken och det är låga räntor. Sen är det så att många vill ha ett break på hösten, säger Karin Starkman Ahlsted, kommunikationsansvarig på reseförmedlaren Ticket.

Egypten iskallt

Men vart reser svenskarna? Förr om åren var Egypten och Turkiet populära resmål dit frusna svenskar kunde styra kosan. Så är det inte längre enligt Karin.

– Egypten är iskallt. Folk vill inte åka dit längre och charterbolagen minskar resorna. Oroligheterna i Turkiet gör att många tittar efter annat och där är Spanien en stor vinnare som vi kan se en ”Turkieteffekt” för.

London stor vinnare

Enligt Tickets statistik så ökar bokningarna av höstresor med nio procent jämfört med samma tid i fjol. Och självklart är det sol och bad som lockar flest, men sett till ren ökning är det faktiskt Storbritannien som ökar mest, 67 procent. Och då är det självklart London som lockar efter brexit och pundfall.

– Många vill ha ett välbehövligt avbrott i vardagen och en weekendresa till någon av storstäderna i världen ger möjlighet att uppleva mycket på kort tid.  Storbritannien är höstens stora vinnare. Fler vill åka till London för att shoppa och allt från hotell och restaurangbesök till teaterbesök blir billigare efter pundets nedgång. Dessutom lockar Zlatans klubbyte många till Manchester, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA