Brünoeffekten - nu vill alla åka till Österrike

Publicerad:
Uppdaterad:

Resa | Österrike

Brüno lockar turister till Österrike

Detta trots att han chockerar och ofredar sin omgivning.

Sacha Baron Cohens karaktär är snart världens mest kända österrikare.

När Sacha Baron Cohen gjorde succé med sin förra film, Borat, så blev komikern bannlyst i Kazakstan. Landet beskrevs som Borats hemvist på ett föga smickrande sätt. I Cohens nya film Brüno, som har svensk premiär i dag, får man följa den homosexuelle Brüno i hans uppsåt att bli "den störste österrikiske superstjärnan sedan Hitler". Men i Österrike tar man inte illa upp.

– Om det finns något i filmen som folk gillar så är det okej för oss, säger Arad Benko, talesman för Österrikes ambassad till Jerusalem Post. Österrike tillhör ett av de ledande turistländerna i världen i antalet turister räknat, så vi har ingen anledning att vara upprörda, säger han.

Ökad efterfrågan på Hotell

Hotels.com gläds också över uppmärksamheten av Österrike. Hotellbokningssajten meddelar att sökningarna efter hotell i huvudstaden Wien har ökat med 120 procent sedan Brünos intåg i folks medvetande.

– Det är intressant att se vilken inverkan en karaktär som Bruno kan ha på människors beteende, säger Alison Cooper, Kommunikationsdirektör på Hotels.com. Han kanske inte är den självklara ambassadören men han har sannerligen ökat intresset för Wien.

Resguide till Wien!

Ladda ner resguide till Wien

Kolla in specialsidan om Österrike Artiklar, tips och fler resguider!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN