Upplev fotbollsglädjen på plats – så tar du dig till Sankt Petersburg

Av: Karin Holmberg

Publicerad:
Uppdaterad:
 Så tar du dig till Sankt Petersburg
Foto: Johner
Så tar du dig till Sankt Petersburg

Fotbolls-VM 2018 i Ryssland

På tisdag spelar Sverige åttondelsfinal i Fotbolls-VM i Sankt Petersburg.
Vill du uppleva glädjen på plats?
Varför inte ta en kryssning till den ryska staden och passa på att uppleva både fotbollsglädje och en vacker plats i sommar.

Sankt Petersburg är en av de ryska städerna som är lättast för oss svenskar att besöka. Avståndet dit är nämligen inte så stort och det finns flera resvägar in i landet.

För dig som inte vill sätta dig på flyget, eller som inte får tag på en flygbiljett, så går det bra att ta båten till Sankt Petersburg från Stockholm, eller att ta en båt till Helsingfors för att sedan fortsätta resan med buss eller tåg.

Krävs visum

I vanliga fall krävs det visum för att åka in i Ryssland men det finns några undantag. För dig som kryssar med båten från Stockholm så krävs inget visum för att stanna i staden i några dygn, det enda du behöver är ett pass som är giltigt i minst sex månader och en bokad transferbuss. Men eftersom kryssningsfartyget bara avgår varannan tisdag och varannan onsdag är detta inte ett alternativ för dig som vill se matchen på tisdag.
Istället är det bästa alternativet att försöka få tag på en biljett till matchen. Då kan du nämligen ansöka om ett FAN-ID som gäller som visum under Fotbolls-VM. I vanliga fall tar det minst tre veckor att få ett visum för inresa i Ryssland.
Ett hett tips är därför att försöka lägga vantarna på en biljett till matchen den 3 juli och sedan boka en resa till Sankt Petersburg.

”Hur många som helst”

På Östresor, som erbjuder resor till Ryssland, erbjuder man just nu paketresor från Stockholm till Sankt Petersburg inför matchen. Då hoppar man på båten till Helsingfors den 1 juli för att sedan ta sig vidare med buss till Sankt Petersburg den 2 juli. Där spenderar man sedan två nätter på hotell innan man tar bussen till Helsingfors och båten vidare till Stockholm.
Enligt Adriana Tocca på Östresor är det många som hört av sig det senaste dygnet för att boka resor.
– Det är många som bokat det senaste dygnet och det kommer in hur många förfrågningar som helst, säger hon.
Och med tanke på det höga trycket så tror hon på att de kommande dygnen kommer att bli intensiva.

– Vi jobbar för fullt på att hitta biljetter och alternativa resvägar för alla som vill se matchen, säger hon.

I resan ingår inte biljetter till matchen så dessa behöver du fixa på egen hand.

För dig som hellre vill boka själv går flera båtar från Stockholm till Helsingfors och därefter får man boka buss eller tåg till Sankt Petersburg.

Resor till Sankt Petersburg

  • Flyg

  • Kryssning från Stockholm, avgår dock bara varannan tisdag och varannan onsdag

  • Båt eller flyg till Helsingfors och sedan buss eller tåg till Sankt Petersburg

  • Glöm inte bort att du behöver en biljett till matchen, eller en annan match, för att kunna skaffa ett FAN-ID, vanligt visum krävs annars och det tar cirka tre veckor att få fram.

Källa: Österesor.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA