Han var ensam passagerare på flygplanet

Publicerad:
Uppdaterad:
Skirmantas Strimaitis var den enda passageraren ombord på en 737-800 med plats för 189 resenärer.
Foto: Skirmantas Strimaitis
Skirmantas Strimaitis var den enda passageraren ombord på en 737-800 med plats för 189 resenärer.

Flygbolag | Resa

Skirmantas Strimaitis fick en chock när han klev ombord på planet.
Han var ensam passagerare på ett flyg med nästan 200 platser.
– Piloten kallade mig för ”Herr Passagerare”.

Skirmantas Strimaitis från Litauen överraskades ordentligt när han bordade en flight mellan Vilnius och Bergamo i norra Italien den 16 mars. Han hade köpt en enkelresa till Italien för att tillbringa några dagar i alperna med skidåkning och ledighet, rapporterar CNN Travel.

Ombord på planet upptäckte han att han var den enda passageraren som skulle resa med den flighten. Planet som var en Boeing 737-800 hade plats för 189 passagerare och Skirmantas Strimaitis kunde välja och vraka bland platserna.

Blev väl omhändertagen

En flygvärdinna höll en säkerhetsdemonstration för honom innan planet lyfte och piloten kallade honom för ”Herr Passagerare” i högtalarsystemet.

Två piloter och fem flygvärdinnor var med honom ombord.

– Kabinpersonalen verkade ganska förvirrade till en början Kanske var det en helt ny erfarenhet för dem också, berättar Skirmantas Strimaitis för CNN Travel.

Den enda som köpte biljett

Resebolaget Novaturas hade chartrat planet för en grupp resenärer som flög från Italien till Litauen. För att undvika att planet flögs helt tomt tillbaka till Bergamo sålde man billiga enkelresor till Italien. Men Skirmantas Strimaitis var den enda som köpte en biljett.

– Jag njöt av flygturen genom att ta selfies och skriva. Det är ovanligt att det är helt tyst ombord på ett plan. Jag log hela dagen, säger Skirmantas Strimaitis.

Skirmantas upplevelse blev snabbt viral när han publicerade bilder på sig själv i den tomma kabinen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA