Vinterns nykomlingar och populäraste resmål

Resor till Las Vegas och Goa ökar – Thailand fortsätter att locka svenskarna

Bland vinterns resmål finns del nykomlingar men favoriten från Sydostasien toppar listan som vanligt – och Thailandsuget tycks inte avta.
Bland vinterns resmål finns del nykomlingar men favoriten från Sydostasien toppar listan som vanligt – och Thailandsuget tycks inte avta.

Längtar du redan tillbaka till värmen? Du är inte ensam. Många bokar vinterns flykt till till solen redan nu. Och fast svenskarna har sina tydliga favoriter så svänger det i trenderna. Till färska vinterfavoriter hör Las Vegas och Goa.

Tiden går, men svenskars längtan till Thailand består. Detta enligt reseföretaget Resia som har sammanställt en lista över vinterns populäraste resmål. Här finns en del nykomlingar men favoriten från Sydostasien toppar listan som vanligt – och Thailandsuget tycks inte avta.

Antalet bokade resor till Bangkok, Phuket och Krabi tilltar ständigt.

Annars toppar Miami listan. Främst är det kryssningarna som utgår härifrån som lockar, men även alla nöjesparker, paradisstränder och utbudet av familjeaktivteter

– Knappt är sommaren slut innan suget efter vinterresorna börjar. I år ser listan lite annorlunda ut än tidigare år. Många menar att det är svårt att upptäcka nya resmål och att man redan varit överallt. Därför är det kul att se att resmål som Colombo, Madeira, San Juan, Goa och Gambia trendar i vinter, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia i ett pressmeddelande.

Las Vegas sticker fram som ny vinterfavorit och ökar stort i vinter. Resmålet i sig är inte så nytt men att svenskarna reser hit under våra vintermånader är något nytt och kanske början på en ny trend. Men det finns äventyrslystnad. Allt fler vill utforska Banjul, Goa, San Juan och Tampa.

Charter till Kanarieöarna minskar, men allt fler flyger reguljärt till svenskfavoriterna Teneriffa och Gran Canaria.
Charter till Kanarieöarna minskar, men allt fler flyger reguljärt till svenskfavoriterna Teneriffa och Gran Canaria.

Bland charterresmål syns tapp på till exempel resor till Teneriffa och Gran Canaria. Men tappet kan bero på att många bokat charterresorna närmare avresa än med reguljärresor. En annan trend är också att man till viss del i dagsläget flyger reguljärt till Gran Canaria, något man inte gjort i samma utsträckning tidigare – så egentligen backar resmålet inte alls i vinter.

Men sol är inte det enda vi längtar efter i vinter. London klättrar in på topp tio i vinter. En annan populär storstad klättrar in på topplistan i vinter - New York - metropolen ökar med 32 procent jämfört med samma period förra året. En förklaring till detta är att många svenskar vill åka utomlands för att köpa sina julklappar och besöka mysiga julmarknader.

– Med tanke på att många svenskar bokar resmål på kortare avstånd lite närmare avresa är jag säker på att även andra storstäder som Krakow, Prag och Berlin kommer klättra på listorna. Prisvärda resmål med mysiga julmarknader och med kort flygresa brukar uppskattas av svenskarna. Krakow har dessutom trendat ordentligt under hela 2019, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Hit kommer vi resa under vintern 2019

 • Reguljärflyg
 1. Miami (1)
 2. Bangkok (5)
 3. Phuket (5)
 4. Sydney (9)
 5. Krabi (7)
 6. London (10)
 7. Las Palmas (ny!)
 8. Colombo (ny!)
 9. Auckland (8)
 10. New York (ny!)
 • Charter
 1. Gran Canaria (1)
 2. Teneriffa(2)
 3. Phuket (3)
 4. Sal (4)
 5. Cancun (5)
 6. Hurghada (7)
 7. Fuerteventura (6)
 8. Lanzarote (8)
 9. Madeira (10)
 10. Dubai (9)
 • Källa: Resia *Topplistorna är baserade på försäljning i butik och online under 2019 med avresa 1 november 2019 – 31 mars 2020. I parentes syns placeringen vid samma tidpunkt förra året.
Publisert:

LÄS VIDARE