Researrangörer beredda inför storm i Thailand

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Tropiska stormen Pabuk

Svenska researrangörer får många frågor om den tropiska stormen Pabuk, som väntas dra in över turistöar i Thailand på fredagen.

– Vi följer utvecklingen, säger Clara Larsson, pressansvarig på Apollo.

Häftiga skyfall, vindar och höga vågor väntas nå öarna Koh Phangan och Koh Tao, liksom Koh Samui på fredag natt för att därefter dra vidare in över fastlandet,

Researrangören Tui har endast ett mindre antal kunder som befinner sig i de drabbade områdena, men har ändå fått många frågor från kunder i både Thailand och Vietnam.

En strand på thailändska Koh Samui. I bakgrunden syns en röd flagga, som varnar för det kommande stormvädret.
Foto: Sithipong Charoenjai/AP/TT
En strand på thailändska Koh Samui. I bakgrunden syns en röd flagga, som varnar för det kommande stormvädret.

– Med anledning av stormen har vi skickat ett sms till alla kunder som befinner sig i något av de två länderna att hålla sig uppdaterade och följa uppmaningar från hotellpersonal och lokala myndigheter, säger Adam Györki, kommunikationsansvarig för Tui i Sverige.

Inte heller Apollo har något större antal kunder på plats i de drabbade områdena, men man har ställt in några båtutflykter som var planerade under fredag och lördag.

Hos Ving informerar man berörda kunder om läget och är beredda på att vidta ytterligare åtgärder om det skulle bli nödvändigt, meddelar företagets presstjänst till TT.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA