Därför ratar turisterna Maldiverna

Publicerad:
Uppdaterad:
Det politiska läget på Maldiverna skrämmer bort turisterna.
Foto: Johnér
Det politiska läget på Maldiverna skrämmer bort turisterna.

Resa | Maldiverna

Det oroliga politiska läget på Maldiverna skrämmer bort turisterna.
Hundratals hotellrum bokas av varje dag och flera länder har utfärdat varningar för resor till solparadiset.

Sol, vita stränder och lyxiga hotell. Den som har besökt Maldiverna vet att det är ett paradis på jorden.

Öriket lever till största delen på sina turister och lockar både kändisar, smekmånadspar och vanliga resenärer. Men den senaste tidens oroligheter i landet har skrämt iväg många besökare.

Den 5 februari utlyste myndigheterna undantagstillstånd när konflikten mellan president Abdulla Yameen och oppositionen tog ny fart. Presidenten trotsade en domstolsorder vilket ledde till upplopp i huvudstaden Malé och militärer skickades ut på gatorna.

Det har lett till att flera länder har utfärdat varningar för resor till landet, bland andra Storbritannien, Kina, Indien och USA. Konsekvensen av det är att hundratals hotellrum bokas av varje dag, rapporterar Reuters.

– Vi har haft 50 till 60 rumsavbokningar varje dag och antalet är detsamma sedan vi startade, säger en talesperson för Paradise Island Resort-Villa Group till Reuters.

Hotellet har en 282 rum stor resort utanför huvudstaden Malé.

Öarna är trygga

Svenska resebolag fortsätter att flyga turister från Sverige till den populära turistnationen och ställer inte in resor förrän UD av säkerhetsskäl avråder, rapporterar TT.

UD:s resråd gäller resenärer till huvudstaden Malé och innebär att besökare ska följa lokala nyhetssändningar och myndigheters rekommendationer noga. Man ska även undvika demonstrationer och folksamlingar. UD försäkrar även resenärerna att det inte finns några uppgifter om att den internationella flygplatsen eller turistöarna är påverkade av demonstrationerna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA