15 knasiga turistlagar du inte kände till

Publicerad:
Uppdaterad:
App app app! Inga pösiga badshorts i franska pooler! Nu är det Speedos som gäller.
Foto: Johnér
App app app! Inga pösiga badshorts i franska pooler! Nu är det Speedos som gäller.

Resa | Frankrike

Det kan vara svårt att hålla koll på regelverket när man är ute och reser. I alla fall när man tar sig en titt på de här udda lagarna.
Visste du att man inte får spola i toaletten efter tio på kvällen i Schweiz eller svära i Australien?

 1. I de flesta offentliga badbassänger i Frankrike är det förbjudet att bära stora badshorts. Så i sommar är det dags att rota fram dina tajta små Speedos om du ska ta dig ett dopp i poolen!

 2. Se upp var du sätter fötterna i Thailand, att råka trampa på en sedel med kungen är ett majestätsbrott i Thailand.

 3. Inga höga klackar i Grekland! I alla fall inte om du vill besöka vissa historiska platser som till exempel Acropolis. Klackarna kan förstöra monumentet.

 4. Stå inte upp och kissa i toaletten efter klockan tio på kvällen i Schweiz. Landet har stränga lagar kring störande ljud i flerfamiljshus. Man får inte heller spola vatten i badkaret sent, det kan irritera grannarna.

 5. Mata inga duvor på St Markusplatsen i Venedig, det kan ge dig dryga böter. Orsaken är att man vill minska antalet duvor på platsen eftersom de skräpar ner för mycket.

 6. Kör inte bil med sandaler eller flipflops i Spanien, det är en kriminell handling i landet.

 7. Det är förbjudet att tugga tuggummi i Singapore såvida det inte är nikotintuggummi. Lagen infördes 1992 i ett försök att hålla gatorna rena.

 8. Kissa inte i havet om du tar dig ett dopp i Portugal, det är totaltförbjudet. Lagen infördes för att göra stränderna mer familjevänliga.

 9. Bär inte kakimönstrade kläder i Trinidad och Tobago, det får endast militärer göra.

 10. Du får inte ta med dig vattenflaskor eller läsk in i Nigeria, du kan dömas till böter.

 11. Svär inte i Australien! I alla fall inte om du besöker New South Wales där polisen har rätt att ge dig en böteslapp på 500 dollar om du är ful i munnen i ett offentligt sammanhang.

 12. Håll koll på besinmätaren när du kör på tyska autobahn. Det är förbjudet att stanna på vägen oavsett om du har slut på bensin eller inte.

 13. I Petrolia, Ontario i Kanada är det förbjudet att skrika, vissla eller sjunga högt i offentliga sammanhang.

 14. Ät inte mat samtidigt som du kör bil på Cypern, det ger dryga böter. Det gäller även om du skulle råka ta en klunk vatten ur din vattenflaska.

 15. Kanske den mest udda lagen av alla – i Florida är det olagligt att fisa på en offentlig plats efter klockan 18.00 på en torsdag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA