Nio weekendresor som är heta under våren

Publicerad:
Uppdaterad:
Är London och Paris ute?? Här är nio städer som trendar i år.
Foto: Colourbox
Är London och Paris ute?? Här är nio städer som trendar i år.

Weekendresor

Paris, London eller Barcelona, några av de allra vanligaste weekendresmålen. Men här är några tips på en del lite ovanliga städer som trendar riktigt ordentligt.

Enligt Katarina Daniels, kommunikationsansvarig på Ticket, finns det en hel del nya alternativ för den som har tröttnat på någon av de vanliga weekendresmålen.

– Det här är städer som trendar i vår, skriver hon i ett mejl till Aftonbladet.

Foto: Colourbox
Tel aviv

Shopping

Tel aviv

Israels näst största stad har ett medelhavsklimat, en enorm strand och ett pulserande nattliv. Precis som New York är Tel aviv känd som staden som aldrig sover. Men så här års har Medelhavet inte fått upp någon vidare temperatur och har man ingen lust att festa hela natten, bjuder staden på riktigt bra shopping. Det finns flera marknader med Carmel market i spetsen. Är man sugen på en galleria kan man strosa bort ett par timmar i Ramat aviv mall, 140 butiker fördelat på två våningar.

Foto: Colourbox
Marrakech

Marrakech

Staden vars historia går tillbaka nästan ett millennium. En stad som har blivit allt mer populär de senaste åren. Det finns kryddor, färger och kläder. Att röra sig inom Medinan (gamla stadsdelen) i Marrakech är en upplevelse för alla sinnen, köp ett knippe mynta, sedan snurrar du 180 grader och köper ett plagg som svalkar betydligt mer än de där jeansen du har på dig.

Foto: Colourbix
Madrid

Madrid

El capitál de Espana, Spaniens huvudstad, Madrid, har fått stå tillbaka lite i Sverige, till förmån för sitt småsyskon i öst, Barcelona. Men Spaniens största stad bjuder på fin fin shopping och runt Plaza Mayor ligger en hel del trendiga butiker som kan vara värd att kika in in.

Foto: Colourbox
Petjerskaklostret

Aktiviteter/Sevärdheter

Kiev

Weekendresa i Ukrainas huvudstad är kanske inte något som man hör varje dag. Men staden bjuder på flera sevärdheter som kan mäta sig med några av Europas toppstäder. Exempelvis finns Petjerskaklostret, ett historiskt kloster vars kupoler sträcker sig nästan 100 meter upp i luften.

Foto: Colourbox
Gent

Gent

Hoppa Bryssel, åk till Gent istället. Utöver bra mat och härlig atmosfär finns det en hel del sevärdheter. Man kan åka båt på kanalen i staden. Och det finns även flera byggnadsverk att kika på för den som är intresserad av sådant bland annat St Nicholaskyrkan och St Baaf’s katedral.

Foto: Colourbox
Alhambra

Granada

Spanien är hett i vår. I Granada ligger Alhambra, ett stort borgområde som är en unikt bevarad byggnad inom västlig islamisk arkitektur. Bara området i sig är värd turen ner till den iberiska halvön. Redan 1870 blev Alhambra ett nationellt kulturminnesmärke.

Foto: Colourbox
San Sebastian

Restauranger

San Sebastian

Vi lämnar Madrid och färdas norr ut, mot San Sebastian, foodiesarnas matmecka. Det är den stad som har flest michelinstjärnor per capita, det säger väl en hel del. En av Europas bästa matstäder alla kategorier.

Foto: Colourbox
Lyon

Lyon är en av världens krogtätaste städer. Det franska köket är vida känt och det går direktflyg från Sverige ner till staden i östra delen av Frankrike. En matstad på framfart.

Foto: Colourbox
Istanbul

Kommer ni ihåg Salt bae, kocken som blev viral när han skar kött som var väldigt mört. Det var i Istanbul 2010 som han öppnade sin första restaurang, därefter har han etablerat sig över hela världen. Men han har kvar sin första restaurang i Bosporens pärla. Utöver Salt baes köttrestaurang så bjuder staden på flera bra restauranger och det finns något för alla smaker.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA