Från kust till kust i USA för 2 000 kronor

Ta tåget från New York till Los Angeles

Publicerad:
Uppdaterad:

USA

Drömmer du om att korsa hela USA men tycker det är lite långt att köra bil? Ta tåget. En tågbiljett från New York till Los Angeles kostar från cirka 2 000 kr, och du kan lugnt luta dig tillbaka och njuta av resan och utsikten.

Vi är många som någon gång drömt om att få köra bil genom hela USA. Att stanna till och övernatta på något vindpinat motell på prärien, bli kallade darlin’ när vi ber om påfyllning av kaffet på en Diner eller blicka mot horisonten på en till synes ändlös raksträcka genom öknen.

Men så var det det där med att köra bil hela vägen, den känns kanske lite jobbigt. Då ska du ta en titt på tåget.

Med Amtrak kan du tågluffa kust till kust i USA.
Foto: Amtrak
Med Amtrak kan du tågluffa kust till kust i USA.

På amerikanska Amtrak kan du planera din rutt och enkelt boka biljetter för ditt äventyr. Det finns en mängd olika resealternativ att välja mellan. Tar du den långa rutten genom de norra delarna av USA passerar du bland annat genom delstaterna Minnesota, North Dakota, Montana, Idaho och Washington. Eller kanske föredrar du mellanamerika där du till exempel åker genom Ohio, Iowa, Nebraska, Colorado, Utha och Nevada. Den sydligaste rutten går genom Georgia, Alabama, Lousiana, Texas, New Mexico och Arizona.

Foto: Amtrak
Med Amtrak kan du tågluffa kust till kust i USA.

Resan tar från 67 timmar och mer beroende på vilken dag och rutt du väljer. Vill du inte resa hela vägen i ett sträck bokar du in stopp på vägen. Och vill du lyxa till det lite finns det både business class och kupé att boka.

Så fram med kartan och börja planera för nästa USA-äventyr.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA