Så köper du billiga färjebiljetter

Publicerad:
Uppdaterad:
Kolla flera sajter innan du bokar dina färjebiljetter.
Foto: Getty
Kolla flera sajter innan du bokar dina färjebiljetter.

Färjetrafik

Det kan skilja en hel del i pris på samma sträcka beroende på vilken sajt du bokar dina färjebiljetter på.
Här är tipsen för dig som vill hitta de billigaste resorna.

Färjerederierna i Europa sätter olika priser på samma sträckor beroende på vilket sajt och vilket land du bokar ifrån. Det kan skilja över 40 procent på priserna beroende på vilket språk sajten är på, rapporterar norska VG.

Den norska konsumentorganisationen Forbrukerrådet uppmanar alla resenärer att kolla priserna på olika länders sajter innan du bokar dina biljetter.

Kolla fler sajter

– Det är i princip inte tillåtet att ta olika priser för samma produkt i de olika EU-länderna, så kallad geoblockering, men eftersom det är möjligt för en kund i Tyskland eller Norge att beställa på en svensk sida eller vice versa, så är detta tillåten. Således kan man spara mycket genom att kolla priserna för samma resa på flera språk och beställa där det är billigast, säger Ragnar Wiik på Consumer Europe till VG.

Rederierna och färjebolagen förklarar prisskillnaderna med att olika länder har olika avgifter och regler och att det påverkar priserna. Det handlar även om valutornas olika värde.

– Vi har samma pris på hela marknaden, men i år har det varit stora valutafluktuationer, och för oss är det orsaken till prisskillnader, säger Jesper Waltersson, presschef i Stena Line till VG.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM RESA